Ziraat Türkiye Kupası maçı

11-09-2024
Kilis Belediyespor bu sezon yeni takım kurarak yaklaşık bir ay boyunca kamp yaptı ve Ziraat Türkiye kupası ilk tur maçına çıktı.
Bölgesinde iddialı şampiyonluklar yaşamış futbolculardan oluşan kadro Salı günü Kahramanmaraş İstiklal spor ile Ziraat Türkiye Kupası 1. tur eleme maçı oynadı.
Oyunun geneline bakacak ve rakibi inceleyecek olursak elbette yazacaklarımız söz konusu olmalı.
Kahramanmaraş İstiklal spor maçından elbette Kilis Belediyespor 1-0 galip gelerek 2.nci tura yükseldi. Tebrik ediyoruz. 
Maçın genelinde ise rakip takım profesyonel ligde mücadele ettiğinden dolayı Ziraat Türkiye Kupası maçına genç takım ile çıktı. 
U17 ve U19 takımından futbolcuların ağırlıkta olduğu profesyonel takımdan yalnızca 3 tane futbolcunun yer aldığı maçta sıcak havaya rağmen zaman zaman üstün olan takım Kilis belediyespordu.
Kilis Belediyespor  maçın ilk 10 dakikasında üstün bir oyun ortaya koyarken maçın genelinde ise bir çok kereler oyundan düştü. 
Pas bağlantılarının doğru düzgün olmaması saha içerisinde futbolcuların geçişlerde sıkıntılar yaşaması futbolcuların birbirlerine oyun içerisinde alışkanlık gösterememesi gözlerden kaçmadı.
Orta sahanın varyasyonlarda bulunamaması forvet oyuncularının net gol pozisyonlarında beceriksiz kalması stoperlerin arkaya adam kaçırması ikili mücadelelerde istenilen seviyede olmaması yine gözlerden kaçmadı.
Yine kanat organizasyonlarında istenilen seviyenin oluşmaması asist noktasında eksikliklerin olması maçta en büyük handikaplardan oldu. 
Kombine bir oyun anlayışından ziyade basan, parçalayan, bitiricilikten yoksun bir futbol izledik kupa maçında. 
10 Numara pozisyonunda oynayan Uğur'un ve 32 numaralı bu yıl Kilis Belediyespor için giyen yeni transfer Arif Bostancı haricinde galiba havanın sıcak olmasından dolayı futbolcular ayakta durmakta zorluk çekti.
Mücadele daha iyi olabilirdi. 
İlk resmi maç olması hesabıyla göz zevki olmayan bir maç izledik. 
Kilis belediyespor'da kondisyon eksikliği var. 
Futbolcular hazırlık maçlarında birbirleriyle anlaşabilme hususunu galiba resmi müsabakaya yansıtamadılar. 
Zaman zaman Kaptan Uğurun futbolcu arkadaşlarına bağırması mücadeleden kopmamaları gerektiğini söylemesi yine gözlerden kaçmayan bir durumdu. 
Rakip takım genç futbolculardan mücadele ettiği halde Kilis Belediyespor kalesinde etkili ataklar geliştirdi. 
Allah'tan rakip takımın hücum oyuncuları da istedikleri golü atamayınca Kilis belediyespor kalesinde gelişen ataklar sonuçsuz kaldı.
Son olarak futbolcuların saha içerisinde yaptıkları hatalara Teknik Direktör Mustafa Özer'in her seferinde ayağa kalkarak bağırması ve yapılması gerekli olan şeyleri istemesi de yine gözlerden kaçmadı. 
Ne diyelim ilk resmi maç. 
Bunun 2.nci tur ve lig maçları var. 
İzleyeceğiz göreceğiz. 
Kupa maçında ki gibi Kilis belediyespor ligde de mücadele ederse işi çok zor gibi görünüyor. 
Ancak ümidimiz ve umudumuz öyle olmaması yönündedir.