Serzeniş…!

09-10-2024

Kilis’te içinde yaşadığımız süre içerisinde sıkıntıları en baştan beri yazmak isterim ama okuyucuyu sıkmamak adına yalnızca son günlerde hele hele son meclis toplantısında yaşanan hadiselerden konuşmak istiyorum.
31 Mart seçimleri geçeli artık çok oldu. Bunun üzerinden bir kritik yapmak, şöyle oldu da böyle oldu da gibi hezeyanlar içerisinde bulunmak artık abesle iştigaldir. 
Seçimden başarı ile çıkan CHP ve dolayısıyla belediye başkanı Av. Hakan Bilecen 5(Beş) yıllığına Kilis’i yönetmeye hak kazandı. 
Ancak ne hikmettirse geçmişte AK Parti’de olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisinde de ikircikli bir durum içinden çıkılmaz haller kavgalar almış başını gidiyor.
Daha 31 Mart akşamı başlayan kavga gürültü CHP Yönetimi ile Belediye başkanı arasında başladı ve son günlerde bu artarak devam ediyor.
Geçtiğimiz günler içerisinde Kilis Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısında gündemde ki konular görüşülüp karara bağlanırken Cumhuriyet Halk Partili bazı Meclis üyeleri ile AK Partili Belediye Meclis üyeleri gündemde ki bazı konulara itiraz ettiler ve red oyu verdiler. 
Seçimden sonra ilk defa CHP Belediye Meclis üyelerinden aykırı bir ses çıkıyordu. Başkan Bilecen Meclis’te Kilis’e hizmet gelmesini istemiyormusunuz? Açın kameraları millet görsün diye canlı yayın yapılmasını isterken, CHP’li bazı Meclis üyeleri ile AK Partili meclis üyeleri Meclis gündeminde yazılı olan vesika üzerinde bilgilendirmenin olmadığını kooperatif veya şirketin ne amaçla kurulacağını, Kilis Belediyesine verilecek olan 3 tekerlekli araçların hibe mi yoksa değil mi? Olduğunu bilmediklerini dile getirerek itirazlarını gerçekleştirdiler.
İşte dananın kuyruğu bundan sonra koptu. Bir çok sosyal medya hesapları üzerinden isim verilerek yapılan bir haber üzerine CHP il başkanı başta olmak üzere Belediye Meclis üyeleri hedef gösterildiklerini sanki memlekete hizmet gelmesini istemiyormuşuz gibi bir algı oluşturulduğunu dile getirerek tepkilerini dile getirdiler.
Sular bununla da durulmadı. Ardından Kilis Belediye Başkanı Av. Hakan Bilecen bugün bir basın açıklaması yaparak Kilis’e hizmet getirmek için çalıştıklarını bunu engellemek isteyenlerle mücadelesinin devam edeceğini dile getiren bir basın açıklaması yaptı.
Bu kavganın sonu neye evrilecek nereye gidecek bizlerde bir gazeteci refleksi ile bekliyoruz. 
Ancak benim söylemek istediğim şey şudur ki;
Kilis 2000’li yıllardan sonra hatta daha öteye gideyim il olduktan sonra bir türlü istediği arzu ettiği hizmetleri alamadı. AK Parti’de bitmek tükenmek bitmeyen sen ben kavgaları galiba şimdi de CHP’ye sirayet etmiş durumda.
Kılıçlar kınından çekilmiş. 
Kilis Belediye Başkanı Av. Hakan Bilecen ile CHP Kilis il Örgütü arasında ciddi bir savaş ve kavga var ve bu artık gizlenemiyor dahası artık mızrak çuvala sığmıyor. 
Bunun sonunda kim kazanır kim kaybeder bilemeyiz ama Kilis’e bir faydasının olmadığını çok iyi biliyoruz.
Yıllarca AK Parti’de sen şunun adamısın sen bunun adamısın sen şuna destek verdin sen buna destek verdin anlayışının yanında Belediye ile Milletvekilleri ve il Başkanlığı arasında ki kavgalar bizleri baymıştı. 
Galiba şimdi nur topu gibi CHP ile Belediye arasında ki kavgadan dolayı Kilis bayılacak duruma gelecek. 
Yeter bunun kimseye ve bu şehre bir faydası yok. Millet sizden hizmet bekliyor.