Neden dolandırılıyorsunuz!

18-10-2024

Asayiş bültenleri günlük olarak Emniyet Müdürlüğümüzün aracılığı ile bizlere ulaşıyor.
Kaç günden beri gazetemize atılan Asayiş bültenlerini dikkatle takip ediyor Kilis'te ne olmuş neler olmuş konuları üzerinde kısa da olsa bir durum değerlendirmesi yapıyoruz(m).
Her bakışımda merakımı uyandıran bir konu beni de bu yazıyı yazmama vesile oldu.
Sevgili Kilisliler son günlerde artan dolandırıcılık olayları artık çığırından çıkmış bir duruma gelmeye başlamıştır. 
Her bültende en az 3-4 veya daha fazla dolandırıcılık olaylarına şahitlik ediyoruz.
İnternetten alış veriş yapmak isteyen hemşerilerimiz güvenilir olmayan sitelere girerek maalesef paralarını kaptırmaya devam ediyor.
Paralarını kaptıran alacağı emtiayı alamayan vatandaşlar soluğu karakollarda alarak durumdan şikayetçi olmaya dolandırıldığını söyleyerek hakkını aramaya başlıyor ve mağduriyet yaşıyor.
Kilis İl Emniyet Müdürlüğü'müzün ve yine İl Jandarma Komutanlığı'mızın ısrarlı ve itinalı çalışmaları söz konusu olsa da vatandaşlarımız dolandırıcıların ağlarına düşmekten kurtulamıyorlar. 
Bakın Aziz Kilisli hemşerilerim; Kilisliler mantık ilmini en iyi bir şekilde kullanan insanlardır. Mantık İlmini Abdullah Enveri efendi ders olarak Kilis'te okutmuştur. Yahu biraz duyarlı olalım mantığımızı kullanalım. Biraz dikkatli davranalım. Ucuz gördüğünüz veya almak istediğiniz bir ürünün hemen peşine düşüp kim veya kimler olduğu belli olmayan insanlara paramızı kaptırmayalım. 
Biraz araştıralım. Güvenilir olan internet sitelerine paramızın geri dönebileceğine inandığımız internet sitelerinden alış verişimizi yapmaya çalışalım. Sözüm internet sitesi dışarısında da alış veriş yapmak isteyen bir malı peşin para karşılığında veya telefonla almak isteyen kişiler içinde geçerlidir. 
Elbette alışverişte güven esastır. Ama güveni olan kurum ve kuruluşların tercih edilmesi daha doğru bir anlayış değilmidir.
Bakın görüyorsunuz hemen hemen her gün gazetemizde sosyal medya hesaplarımızda veya internet sitemizde Kilis'te vatandaşlarımızın dolandırıldığı ile ilgili haberler mevcut. 
Hatta bu son günlerde artık artış göstermeye başladı. Dijital platformlardan alış veriş yaparken sizleri daha dikkatli olmaya davet ediyorum.
Yoksa bizler dolandırıcılık haberlerini gazetelerimize geçmeye dolandırıcılık olaylarının ise gazetelerimize konu olmaya devam edeceğini belirtmek isteriz.
Haydi Kilisliler sizlerden beklentim ve isteğim paranızı kim veya kimler olduğu belli olmayan insanlar ile biraz ucuz gördüğünüz bir malı almak için çaba gösterip dolandırılmayın. Sizler mantık ilminin okutulduğu Kilisin has evlatlarısınız. 
Artık dolandırılmaktan vazgeçin. Çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını birileri dolandırmasın.