SİYONİZM'E LANET MİTİNGİNE KATILIM NEDEN AZ?

SİYONİZM'E LANET MİTİNGİNE KATILIM NEDEN AZ?
07-10-2024

Bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Katil İsrailin Gazze'de başlattığı soykırım Kilis'te de lanetlendi.
Tel'in  yürüyüş ve mitingine  çok sayıda insanın katılması beklenirken maalesef çok az sayıda katılım gerçekleşti.10 binden fazla Üniversite öğrencisinin,onbinlerce lise öğrencisinin, binlerce öğretmenin ve yüzlerce din görevlisinin olduğu Kilis'te 300-400 civarında bir katılım ile protesto yapılması cidden üzücü ve esef verici bir durum.
Bunun sebepleri üzerinde kafa yormak gerekiyor.40 bin insanın hunharca şehid edilmesinin yıldönümünde neden bu kadar insan duyarsız olabiliyor? Niçin bu mesele sadece belli bir kesimin meselesi gibi görünüyor.Siyasi görüşleri bir kenara bırakarak niçin herkes meydanda yerini alarak ben de varım demiyor?
Bu kadar cılız katılımın oluşunda bence en büyük neden "katılsam ne olacak ki","Ne değişecek ki" düşüncesi olabilir.Bazı insanlarda ise bu mitinge katılırsam beni polis fişler ve ilerde zarar görürüm endişesi de var. Biz hâlâ demokratik haklar konusunda geçmişten gelen endişelere sahip bir toplumuz.
Ayrıca bu toplantıyı düzenleyen STK'lar daha geniş kitlelere ulaşmada yetersiz gibi görünüyor. Sanki bir yorulmuşluk ve bıkkınlık durumu var..Öylesine biz bize kim gelirse onlarla gösterimizi yaparız gibi düşünülüyor.
 Yürüyüş yapan kalabalık meydana ulaştığında ses düzeni henüz hazır değildi.Daha sonra getirilen ses sistemi o kadar cılız ve yetersiz kaldı ki 20 metre öteye bile konuşmacıların sesi gelmiyordu.Sanki acizliğimiz buraya da yansımıştı.Konuşmacılar sesi duyurmak için adeta kendilerini paraladılar.Yoldan geçenler burada ne olduğunu bile merak etmiyordu. Çünkü ses alana çok yetersiz kalmıştı.
Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edilen programda Memur-Sen başkanı  Bekir Şen'i takdim eden sunucu "Sivil Toplum Kuruluşları adına Memur-Sen başkanı Bekir Şen hitap edecektir" şeklinde anons etmeliydi.
Güzel manzaralarda vardı.Yürüyüş ve mitingde ilk defa Kuvay-ı Milliye Kilis şubesi tam kadro yerini almıştı.Kadınlar ve genç kızlar sanki daha fazlaydı.Türk ve Filistin bayrağı renkli görüntüler oluşturdu.Programda hem hüzün hem heyecan vardı.
Böyle giderse biz daha çok programlar yapacağız gibi.Ancak bundan sonrakilerde daha özenli,disiplinli ve  daha geniş katılımlı olmasını hedeflemeliyiz.
Herşeye rağmen mazlumun yanında,zalimin karşısında olmak güzel bir duygu.Hiçbir şey yapamamaktansa hiç olmazsa safımızı belli etmek elbette Allah katında değerlidir diye düşünenlere selam olsun..