Galibiyet güzel şey...

22-10-2024

Galibiyet güzel şey...

Kilis Belediyespor ligde oynadığı maçlardan ve kupa da oynadığı maçlarda yoluna kayıpsız bir şekilde devam ediyor.

Kupa maçlarında ki performansları ile lig maçlarında ki performansları zaman zaman değişse de Kilis Belediyespor'un almış olduğu galibiyetler ilerisi için umut verici.

Kilis Belediyespor son lig maçını kendi saha ve seyircisi önünde Reyhanlıspor'a karşı oynadı ve maçıda farklı bir şekilde kazandı.

Tebrik ediyoruz...

Reyhanlıspor müsabakasına gelene kadar bir performans analizi yaptığımız da zaman zaman durağan statik bir oyun anlayışının olduğunu coşkulu bir futbolun sahada olmadığını belirtmek isterim.

Ne demek istiyorum;

Futbol herkes tarafından konuşulan ama çok az kişi tarafından bilinen bir oyun.

Elbette galip geldiğimiz için çok mutluyuz.

Sevinçliyiz ve seviniyoruz.

Şehrimizin takımı bu sene istediği arzu ettiği başarıyı yakalayacaktır diye umut ediyoruz.

Ancak Kilis Belediyespor sezon başlamadan önce Kızılcahamam ve Bolu kampları olmak üzere iki tane kamp geçirdi.

Mustafa Özer gibi deneyimli ve tecrübeli bir hocanın yanında ideal bir teknik kadro ve futbol takımı oluşturuldu.

Kamp süreci sonrasında 2 kupa maçı 3 lig maçı olmak üzere takımımızı izleme görme ve değerlendirme şansımız oldu.

Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında ki düşüncelerimi köşeme yazmıştım. Oyun anlamında eleştirilerim olmuştu.

Ancak birileri aferim almak için şikayet edilmiştim.

Ondan sonra herhangi bir yazı kaleme almamıştım. Ancak yazmak istediğimi de belirtmek isterim...

Şimdiye kadar oynadığımız maçlar üzerinden bir analiz yapmak istiyorum.

Kilis Belediyespor ilk lig maçını Osmaniye Bahçespor ile oynadı. Yine O maçta golü bulana kadar ve rakip 45. dakika da kırmızı kart görene kadar tutuk, basit bir futbol ortaya koydu. Elbette maçın sonunda 3-0 lık bi skor oldu. Ancak oynanan futbol kimseleri memnun etmedi diye düşünüyorum. Rakip 10 kişi ve daha farklı bir skor üretebilecekken orta sahanın inanılmaz pas hataları, geçişlerde ki sıkıntılar, bireysele kaçan oyun anlayışları oyunu kanatlara yayama önemli etkendi.

Yine Ziraat Türkiye Kupası 2. maçında Balıkesir spor müsabakası. Balıkesir spor profesyonel 3. ligde şampiyonluğa oynayan bir takım kurmuş Kupa maçı için Kilis'e Teknik Direktör dahil Yönetici ve idari kadrosundan doğru düzgün kimseyi getirmemişti. Balıkesirspor Alt yapıda oynayan futbolculardan oluşan bir takımla Ziraat Türkiye kupası maçına çıktı.

Bu maçta da gördüğümüz şey Kilis Belediyespor'un varyasyon gücünün ortaya çıkmaması oldu. Kombine geliştirilen atakların olmadığı gibi temaslı futboldan ziyade top benden gitsin de nereye giderse gitsin anlayışı yatkındı.

Allah'tan ki bu sezon Kilis Belediyespor'da fırtınalar estiren Uğur Yalçın gibi bir futbolcu varda Kilis Belediyesporu maçlarda ipten alıyor. Kaptan harika işlerinin yanında bir maestro şefi gibi takımını yönetiyor saha içerisinde.
Kaptan Uğur uzaktan attığı serbest vuruş sonrasında golü buldu da sonrasında atılan ikinci golle birlikte Kilis Belediyespor tur atladı.
Ligin ikinci maçında Niğde takımı olan Zengenspor ile oynadı Kilis Belediyespor. Saha bozuktu, çimenler sararmıştı, hava sıcaktı bunlar bahane değil. Kilis Belediyespor adeta karşısında birinci amatör takım seviyesinde olan bir takıma karşı zar zor bir şekilde galip gelmiştir.

Bu tür takımlara karşı rüştü ispat edilerek transfer edilmiş olan futbolcular skoru daha ilk yarıda yakalayıp gerekirse maçın ikinci yarısında top çevireceklerdi. Ama maalesef bunu yapamadılar.

Neden? bir türlü saha içerisinde oluşturamadıkları kaliteli pas trafiğinden diyebilirim.

Maçın 75. dakikasından sonra bulunan gol ile anacak Kilis Belediyespor 1-0 maçtan galibiyetle ayrılmıştır.

Bu maç üzerinde çok konuşulacak şey var ama gene, galiba, belki aferim almak için şikayet edilirim.

Son Reyhanlıspor maçında da söyleyeceklerim var...

İlk yarı müthiş bir oyun izledik. Futbolcuların pas trafiklerinin yanında bire birde etkili olmaları gözlerden kaçmadı. Defans ile orta sahanın kanatların ileri uçla ilk yarıda ki performansı elbette görülmeye değerdi. Zaten skorda ilk yarıda geldi.

Ancak maçın ikinci yarısında ne olduğu belli olmayan bir düşüş oldu oyundan. Futbolcular nasıl olsa skoru bulduk bundan kendi aramızda top mu çevirelim dediler yoksa oyunu ciddiye mi almadılar bilmiyorum.

O ne öyle..

İkinci yarıda oyunu beğenen birisi varsa beri gelsin...

Bildiğim tek şey Kilis Belediyespor'un kaç tane maçını izledim hoşuma giden Reyhanlıspor maçının ilk yarısıydı.

Eğer takım saha içerisinde ilk yarı farklı ikinci yarı farklı bir performans gösterecekse yandı gülüm keten helva.
Ne yani ikinci yarıda gol bulmadık mı? Kardeşim ikinci yarıda atılan golleri halı saha maçlarında bile atıyorsun.

Neyse uzatmayalım! buradan bir parantez de Mustafa Özer Hocaya açmak istiyorum.

Saha kenarında mükemmele yakın performansı ile takımını yönetmeye futbol oynatmaya, heyecanı ile takımı diri tutmaya çalışıyor. Zaten hocanın saha kenarında katkısı olmasa galiba futbolcular bu galibiyetler için çok uğraşacaklar.

Mustafa hocanın katkısı önemsenecek kadar mükemmeldir.

Son söz, Kilis Belediyespor coşkulu futbolunun yanında takım oyununu en iyi bir şekilde oynamak durumundadır. Şimdiye kadar karşısına çıkan rakipler kendisine eş değer değildir. Asıl rakipler ile saha da mücadele edilirken sahada lay lay lom futbol ile rakibin karşısına çıkamayız.

Kalın sağlıcakla...