Siyasetçi Nasıl Olmalı?

Ülkemizde siyaset yapanları imtihana tabi tutsak, bunların yüzde doksanı sınıfta kalır. Bu nedenle bu siyasetçi görünümlü insanlardan hayırlı hizmet beklemek abes olur. Hele günümüzde siyasete soyunanların kahır ekseriyetinin inisiyatif kullanması, liderlerinden izin almadan konuşması mümkün değildir. Her konuda liderin işareti doğrultusunda oy kullanır. 
Onun için irade-i cüz’iyyesini asla kullanamaz.
 Bu gibi insanlar üç maymunu oynar. 
Yani görmedim, duymadım, konuşmadım der.
Siyaset tecrübe ve kültürle bütünleşirse ivme kazanır.
 Sözün kıymeti olur, yanılma azalır. Söylemlerinde istikrarlı olan siyasiler zaman içinde sivrili,
Bahtı açılır, hatırı sayılır hale gelir. 
Siyasetçi zamanını iyi değerlendirmeli, her yerde ve zamanda milletin içerisinde olmalı, erişilebilir olmalıdır. Kendi cebini değil yoksul cüzdanını düşünmeli fakirin derdiyle dertlenmelidir, hep empati yaparak hareket etmelidir. Asla yanılmamalı, yanıltmamalı ve boş hayal satmamalıdır.
Alıştırılmış papağan gibi konuşmamalı ki, tabanda sevilsin.
Onun için siyasetçi az konuşmalı, öz konuşmalı, devamlı TV ekranlarında konuşan olmamalı, konuştuğu zaman da tabanda gündem oluşturmalıdır. Yoksa bizim siyasetimizde olduğu gibi, karalamalardan, hakaretlerden, ithamlardan uzak durulamaz. Maalesef bunun en güzel delilini iktidar ve muhalefet partilerinin çatışmalarında görüyoruz.
Zira mikrofonu eline geçiren diğerlerine hakaretler yağdırıyor. Bu hal tabana sirayet ettiği için de partiler arasında husumet ziyadeleşiyor.
Yani, kim olursan ol, irfan sahibi ol!
Gönül ehli ve kalender meşrep bir şahsiyet ol. 
Selam doğru yolda yürüyenlere.
Sevilerimle
Turan KAYA