YEREL

YRP'den Memur-Sen'e destek "STK'lar ile ilgili Belediyenin tutumu anlaşılmaz"

Yeniden Refah Partisi Kilis İl Başkanı Fazıl Tosyalıoğlu yaptığı açıklamada, " Kilis Belediyesinin bazı STK'lar ile anlaşılmaz bir tutum içerisinde olduğunu vurgulayarak bu Kilis için iyi bir şey değildir" dedi.

YRP'den Memur-Sen'e destek "STK'lar ile ilgili Belediyenin tutumu anlaşılmaz"
11-09-2024 15:40
11-09-2024 15:43
STK'lar ile anlaşılmaz bir tutum içerisinde olduğunu vurgulayarak bu Kilis için iyi bir şey değildir dedi.
Kamuoyunu bilgilendirmek adına bir basın açıklaması yapan Yeniden Refah Partisi Kilis il Başkanı Fazıl Tosyalıoğlu şunları söyledi;
"Son zamanlarda ilimiz gündemini meşgul eden ve biz Yeniden Refah Partisi İl başkanlığının da müdahil olmasını düşündüğümüz bazı STK’ların Kilis Belediyesi ile olan anlaşılmaz tutumuyla alakalıdır.
Parti ilkemizde de olduğu üzere yapılan iyi işlerin takdir edilmesi yapılmayan ya da eksik aksak yapılan işlerinde tenkit edilerek düzeltilmesidir. İlimizde faaliyet göstermekte olan memur sen temsilciliğinin verilmiş sözlere rağmen nasıl bir anlayış değişikliği olduğu bilinmeksizin bir anda; Bem-Bir-Sen başkanlığını yetkili sendika olarak 4688 sayılı Kanunun 23’üncü maddesinin son fıkrası hükmü gereğince ve Başbakanlık Genelgesi (2003/37) ile kamu kurum ve kuruluşlarında sendika temsilciliklerine yer verilmesi ile ilgili resmi yazıya istinaden tüm illerde durum böyle iken Kilis Belediyesinin Bu tutumu anlaşılmamaktadır. Biz parti olarak tüm STK’larla eşit mesafedeyiz. Eğer Kilis Belediyesinin Tutumu Diğer Belediyeye ait yıllarca sahiplenilmiş yerlere de yapılmakta ise buna sözümüz yoktur. Örneğin mülkiyeti belediyeye ait Ayşecik çay bahçesi cadde üzerinde bulunan diğer çay bahçeleri kıraathaneler belediye pasajında bulunan kiracılar elektrik, su, kira borçları ödenip ödenmediği kamuoyu açısından açıklık getirilmesi meseleler arasında bulunmaktadır.
Ayrıca Kilis belediyesi ile Diğer kamu kurum kuruluş STK’lar arasında bir iletişim problemi olduğu ne Sayın Başkana ne yetkili birim amir ve müdürlerine Randevu talepleri karşılıksız kalmaktadır. Bu Şehir hepimizin hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini biliyor ve bunun kaygısıyla hizmet yürütmek istiyoruz. Tabi ki Kilis Belediyesinin yapmış olduğu Söğütlüdere Mesire alanının faaliyete geçirilmesini Derelerin ıslah edilmesini önemsiyor ve takdir ediyoruz.
İlimizde büyük bir problem olarak devam eden ve arkasında başka amaç ve emellerin olduğu FIRT II projesinin de İktidara yakın bir firma tarafından yapıldığı ve sırf belediyeyi zor durumda bırakmak için işleri savsakladığı duyumlarımız arasındadır.
Başta da dediğimiz gibi iyi işlerin takdiri, yapılmayan işlerinde tenkidi parti ilkemizdir. Zor günler geçirdiğimiz şu dönemde bir Kilisli olarak belediyemizin bize Kilisli gibi davranması bizimde parti gözetmeksizin belediyemize sahip çıkmamızdır. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi adam kayırma bazı kişi ve kurumları yok sayma mevcut belediyenin değişmeyen tek şey değişimin kendisidir ilkesiyle hareket ederek iyi şeylere doğru yürümesinin gereğini bilmesidir" dedi.
Haber : Mustafa Günal 
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER