YEREL

Vali Şahin "Muhtarlarımız, toplumsal dayanışmanın ve yerel demokrasinin temel taşlarıdır"

Kilis Valisi Tahir Şahin 19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle yayınladığı mesajda Muhtarlarımız, toplumsal dayanışmanın ve yerel demokrasinin temel taşlarıdır dedi.

Vali Şahin "Muhtarlarımız, toplumsal dayanışmanın ve yerel demokrasinin temel taşlarıdır"
18-10-2024 15:43
18-10-2024 15:44

Kilis Valisi Tahir Şahin yaptığı açıklamada;
"Yerel yönetimlerin en önemli yapı taşlarından biri olan muhtarlarımız, köylerimizin ve mahallelerimizin sesi, halkın sorunlarına çözüm arayan ilk temsilcileri olarak büyük bir öneme sahiptir.
Muhtarlarımız, toplumsal dayanışmanın ve yerel demokrasinin temel taşlarıdır. Köy ve mahalle sakini hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermek, onların sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları aramak için büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar. Bu anlamda, muhtarlarımız sadece yönetici değil, aynı zamanda birer sosyal liderdir.
Unutulmamalıdır ki, muhtarlık görevi sadece bir unvan değil, aynı zamanda bir sorumluluktur. Muhtarlarımız, halkın güvenini kazanarak, onların beklentilerini karşılamak için özveriyle çabalamaktadır. Bu nedenle, muhtarlarımızın yaptıkları işler ve harcadıkları emekler son derece kıymetlidir.
Muhtarlarımızın yerel yönetimlerin güçlenmesinde ve toplumun kalkınmasında gösterdikleri gayret, geleceğimiz için umut vericidir.
Son yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın liderliğinde, muhtarlarımızın katılımlarıyla birçok toplantı düzenlenmek suretiyle muhtarlarımızın ve muhtarlık müessesesinin öneminin daha iyi anlaşılması için kıymetli adımlar atılmış, muhtarlarımızın katkı ve katılımıyla vatandaş odaklı hizmetlerin kesintisiz devamı için çalışmalara hız verilmiştir.
Bizler de Kilis’ imizde görev yapan muhtarlarımızla toplantılar düzenleyerek vatandaşlarımızın istek ve taleplerine ortak çözümler üretmek ve daha güzel bir gelecek inşa etmek için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz.
Bu vesileyle; köylerinde ve mahallelerinde yaşanılan her türlü sorunun çözüme kavuşması için fedakârca görev yapan muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü” nü en kalbi duygularımla kutluyor, kıymetli muhtarlarımıza sağlık, mutluluk, esenlik ve başarılar diliyorum" dedi. 

Haber : Mehmet Reyhanlı 

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER