EKONOMİ

Üzüm üreticilerini uyardı

Kilis’te 2024 Yaş Üzüm hasadı yakında başlıyor, (KİZO) Başkanı İbrahim Kara Üzüm Üreticilerini Ürünlerini hemen pazara indirmemeleri konusunda uyardı.

Üzüm üreticilerini uyardı
14-08-2024 15:48
14-08-2024 16:10
KİLİS

BU YIL REKOLTEMİZ DÜŞÜK..

Kilis Ziraat Odası Başkanı İbrahim Kara, yaptığı açıklamada, Tarım Bakanlığından Üzümünde diğer Ürünler gibi desteklenmesini defalarca talep ettiklerini, Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapılarak ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunulduğunu bir türlü sonuç alamadıklarını söyledi, Ayrıca Kilis ve yöresinde son 3 yıldan beri üretimde düşük rekolte yaşandığı sözlerine ekleyen Kara, Üzümünde diğer tarım ürünleri gibi destekleme kapsamına alınmasını istiyoruz dedi.

Üzüm üreticisinin geçen sene ürününü 6 TL’den sattığını ve bu yıl için fiyatın maliyetin üzerinde tutulması en az 20 ile 22 TL olması gerektiğini belirten Kara, Bu yıl Çiftçilerimiz hak ettikleri fiyatı almalıdırlar.  Kilis’te bağların bu yıl geçen yıllara nazaran veriminin düşük olduğunu sözlerine ekledi. 

ÜRÜNÜNE VE EMEĞİNE SAHİP ÇIK…

Tekelin özelleşip destekleme alımı yapmamaya başladığından beri çiftçilerimizde üzümü satamama paniği başlamış olup; ‘Üzümümü satayım da ne olursa olsun’

havası oluşmuştur. Oysa bölgemizde şu ana kadar dalında kalmış üzüm görülmemiştir.

12 ay yetişmesi için emek sarf edilen üzümlerimizi panikleyip düşük fiyata satmak

çiftçilerimizin zararına olmaktadır.

Ayrıca şu anda Nevşehir bölgesinde ıskarta üzümün kğ 20 TL salkım Üzümün ise kğ 22 TL’den alındığını söyleyen Başkan Kara Kilis’te ise nedendir bilinmez ama 16 TL’den alım yapılıyor. Bu konuya istinaden Üreticilerimizi üzümlerini 22 TL’den aşağıya satmamaları konusunda uyarıyor. Tüm yetkilileri ve Üzüm alımı yapan rampacı arkadaşları göreve davet ediyoruz.

“Ürününe ve Emeğine Sahip Çık” sloganı ile 2024 Üzüm hasat sezonunu başlattıklarını söyleyen Kara, Üzüm Üreticilerimizin ürünlerini hemen pazara indirme konusun da acele etmemeleri hususun da uyardıklarını sözlerine ekledi.      MUSTAFA GÜNAL

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER