SİGORTACILAR’DA HAREKETLİLİK
GAZİANTEP
Pandemi sürecinde zor günler geçirmesine karşın ülke ekonomisine ve istihdama katkı sunmaya devam eden sigorta sektörü 1 Temmuz tarihi itibariyle sokağa çıkma yasağı da dahil olmak üzere tüm kısıtlamaların kaldırılmasıyla hareketlenmeye başladı.
Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, 1 Temmuz normalleşme süreci ile birlikte sektörde bir hareketlenme yaşandığını vurguladı. “Pandemi döneminde zor günler geçiren sigorta acentelerinin yüzü, yasakların kalkması ve normalleşme süreci ile birlikte gülmeye başladı. Bu hareketliliğin aşılanmanın hızlanmasıyla daha da artacağı düşüncesindeyiz” dedi.
Aşılanmanın hız kazanmasının sevindirici olduğunu anlatan Yiğit, vatandaşı maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyardı. “Pandemi sürecindeki yasaklar nedeniyle mikro yatırımcılar şehirler arası seyahat yapmaz iken, yasakların kalkmasıyla birlikte bu yatırımcılar şehir arası ziyaretlere başladı. Yapılan ziyaretler iç piyasa ekonomisinin canlanmasını sağlarken, diğer taraftan işi hacmi de büyümeye başlayacak. Bunların dışında konut ve araç alım-satımları da sektörümüze bir canlılık ve hareketlilik getirdi” ifadelerini kullandı.
Acentelere ‘Nefes Kredisi’ adı altında sağlanan kredinin sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandığını aktaran Başkan Yiğit, “Devletimiz TOBB aracılığıyla birçok sektöre sağladığı kredi imkanını bizim sektör içinde sağladı. Bu sağlanan kredi tüm acentelerimiz tarafından olumlu karşılandı ve mutlu etti. Ancak krediden faydalanmak için yüzde 25 küçülme şartı vardı, ama daha sonra yapılan itirazlar neticesinde bu şart kaldırıldı. Şu anda acentelere 200 bin TL’ye kadar kredi desteği veriliyor. Acentelerimizin de bundan faydalanmasını ve işletmesini büyütebilirler” şeklinde konuştu.
Yiğit, Kısa Çalışma Ödeneğinin sektöre ilaç gibi geldiğinin altını çizerken, “Sektör olarak zorlu bir süreçten geçerken istihdam yaratmak için canla-başla çalışıyoruz. Bunun içinde faydalanabildiğimiz İŞKUR aracılıgıyla sunulan İş Başı Eğitim Programının 3 ay ile sınırlı kalmamasını 6 veya 12 aya uzatılmasını istiyoruz. Sigorta sektörü ülke ekonomisine yüzde 3 katkı sağlayan, 250 bin kişinin evine ekmek götürdüğü devasa bir sektördür. Dolayısıyla ülkemiz için sanayi ve hizmet sektörü ne kadar önemliyse sigorta sektörü de o derece önemlidir. Bizler üretmeye, çalışmaya, ülke ekonomisine sunmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla bizimde sektör olarak desteklenmemiz gerekiyor” diye açıklamada bulundu.