Üreticiler, akaryakıt, gübre fiyatlarına her gün gelen zamların yanı sıra, işçi ücretlerinin de yüksek olmasından dolayı mağdur olduklarını, taban fiyat açıklanmadığı içinde bu mağduriyetlerinin katlandığını belirterek dert yandı.
CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, TBMM’nin tatilde olması nedeniyle seçim bölgesi Gaziantep’te, tarım alanlarını gezerek çiftçilerin sorunlarını dinlemeye ve çözüm önerilerini anlatmaya devam ediyor.
Antep fıstığından, Zeytin’e, Biber’den, Şekerpancarı’na bölgeyi karış karış gezen ve üretim yapılan tarım alanlarında çiftçilerle bir araya gelen Öztürkmen, çiftçinin hangi şartlarda ürün yetiştirmeye çalıştığına şahitlik ediyor.
Öztürkmen, gittiği tarım alanlarında çiftçilerin isteklerini ve sorunlarını not eden ve meclis açıldıktan sonra bunları gündeme taşıyarak çözüm bulunması için çaba harcayacağını ifade etti.
ŞEKERPANCARI ÜRETİCİLERİ EN AZ 2 BİN 500 LİRA TABAN FİYAT İSTEDİ
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin en çok etkilendiği ilçelerden Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki Şekerpancarı üreticileri, artan maliyetlerden dolayı çok zor günler geçirdiklerini, buna ürünlerine yeteri miktarda taban fiyat açıklanmamasının eklenmesiyle artık geçinemez duruma geldiklerini belirttiler.
Akaryakıt ve gübre fiyatlarına hemen her gün gelen zamların yanı sıra işçi maliyetlerinin de yükselmesi nedeniyle zarar ettiklerini, bir an önce Şekerpancarına en az 2 bin 500 lira taban fiyat açıklanmasını isteyen çiftçiler, "Şekerpancarını ürettik ama taban fiyat açıklanmadığı için şu an piyasada bir belirsizlik var. Bu da bizi korkutuyor. Mazot, gübre ve işçi ücretleri çok yüksek. Ürünün maliyeti bize şu an 2 bin 300 lira. Bu nedenle taban fiyatın en az 2 bin 500 lira olması gerekiyor ki bizi kurtarsın. Bölgemizde Şekerpancarı üreticilerinin beklentileri bu yönde” diye konuştular.
"DEPREM NEDENİYLE ZATEN MAĞDUR DURUMDALAR”
CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen ise, Nurdağı ilçesinin 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok zarar gören ilçelerden birisi olduğunu, bölgede yaşayan insanların da büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek, "Deprem nedeniyle, zaten iş yerleri, evleri tahrip alan vatandaşlarımız her türlü gelirinden mahrum kalmıştır. Tek geçim kaynakları bu şeker pancarına da en azından maliyetlerinin üzerinde büyük bir geçim imkanı sağlayacak fiyat verilmesini istiyorlar. Üreticiler Ziraat Odası Başkanı ve üreticiler, maliyetlerinin 2 bin100 lira olduğunu, en azından 2 bin 500 lira fiyat verilirse kendilerini kurtarabileceğini iddia ediyorlar. Her gün artan mazot fiyatlarının üzerine zaten önümüzdeki günlerde yeniden zam geleceğini göz önüne alarak üreticinin mağdur olmaması için en azından 2 bin 500 lira taban fiyat açıklanması gerekiyor” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ