Vali Tahir Şahin’e Vali Yardımcısı Murat Demirbilek ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral teşekkür eden Prof. Dr. Engin, Bu yılki çalışmalarımızı höyüğün kuzeybatı kesiminde yürütüyoruz. Kilis tarihi bakımdan çok zengin. Stratejik konumu nedeniyle çeşitli dönemler boyunca orduların, kervanların geçtiği bir uğrak noktası olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Engin, Kilis İli, Merkez İlçesi, Oylum Mahallesi sınırlarında, Kilis Gaziantep Karayolu üzerinde yer alan Oylum Höyük ve yine Oylum Höyük sit sınırları içerisinde yer alan Doğu Roma dönemine tarihlenen AidesimÖrenyerinin yerel ve ulusal alanda marka değerinin arttırılması önem arz etmektedir. Oylum Höyük Kuzeybatı Kazı Alanı Geçici Uygulamalar ve Aidesim Bazilikası Müzesi Çevre Düzenlemesi Projeleri, T.C. Kilis Valiliği, T.C. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Oylum Höyük Kazı Başkanlığı ile Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortak çalışmaları ile hayata geçirildiği söyledi.
Kilis Valisi Tahir ŞAHİN’in destekleriyle, Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral ve Oylum Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Atilla Engin’in katkılarıyla uygulamaya geçirilecek olan Proje kapsamında, İlimizde turizmi teşvik etmek adına kültürel değerlerimizin ve kent değerlerimizin ortaya çıkarılması, turizm destinasyonu oluşturulması Kilis İli, Kentsel ve Arkeolojik olarak binlerce yıllık medeniyet izlerinin günümüze taşınarak tanıtımının sağlanması hedeflenmektedir. Oylum Höyük çevresinde arkeolojik kazılar yapan ekibi ziyaret eden Vali Yardımcısı Murat Demirbilek , yapılan kazı çalışmaları hakkında Kazı Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Atilla Engin’den bilgi aldı. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Erkmen de hazır bulundu. MEHMET REYHANLI