GÜNDEM

Metin Karakuş “Kilisli olduğumuz için çok gururluyuz”

Önceki dönem AK Parti Kilis İl başkanlığı ve Kilis il Genel Meclis Başkanlığı görevlerini başarı ile yürütmüş olan M. Metin Karakuş Kilis’in il oluşunun 29.ncu yıldönümünü kutlayarak açıklamalarda bulundu.

Metin Karakuş “Kilisli olduğumuz için çok gururluyuz”
06-06-2024 14:29
06-06-2024 14:30
KİLİS
Kilis’in tarihi ve kültürü ile kadim bir medeniyete sahip olduğunu dile getiren M. Metin Karakuş, 6 Haziran 1995 yılında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile il statüsüne Kilisin kavuştuğunu dile getirerek yaptığı açıklamada; “Tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olan Kilis, bundan 29 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 79. İli olmuştur.
 Ülkemizin nadide köşelerinden birisi olan serhat ve aynı zamanda ensâr şehrimiz tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Kilisli olduğumuz için çok gururluyuz. 
Kilis’in sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınması, İlimizin tarihi zenginliklerinin tanıtımı ve turizm potansiyelini değerlendirilmesi, eğitimdeki başarının devamı ve daha da üst seviyelere çıkarılmasını sağlamak inanıyorum ki Kilis’imiz için çok önemli gelişmeler olacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle Kilis’in il oluşunun 29. yıldönümünü kutlar, İlimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunar saygıdeğer Kilisli hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlarım” dedi. Haber Merezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER