EKONOMİ

Memiler: SGK denetimlerini arttırıyor! Ceza yememek için esnaflarımız SGK'sız işçi çalıştırmasın

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Şevket Memiler önceki gün Kilis SGK İl Müdür Vekili Halil İbrahim Şahmaran'ın daveti üzerine düzenlenen toplantıya katıldı.

Memiler: SGK denetimlerini arttırıyor! Ceza yememek için esnaflarımız SGK'sız işçi çalıştırmasın
28-06-2024 12:42
28-06-2024 12:43
KİLİS
Esnafların çalışma durumları ile görüş alışverişinde bulunan KESOB Başkanı Şevket Memiler esnafların durumları ile ilgili bilgiler verdi.
SSK'sız işçi çalıştırılmamamsı hususunda il Müdür Vekili Halil İbrahim Şahmaran'ın denetimlerin aratarak devam edileceği söylemesi üzerine bir açıklama yapan KESOB Başkanı Şevket Memiler yaptığı açıklamada,"Elbette esnaflarımız zor ve sıkıntılı bir süreç içerisinde işlerini yapmaya gayret gösteriyorlar. Artan işçilik maliyetlerini bir işçinin esnafın üzerine nasıl yük olduğunu görmezlikten gelemeyiz. Ancak çalışma şekilleri ve koşulları kapsamında SSK olmayan işçinin çalıştırılması doğru olmadığı gibi belirtilen kanun maddeleri ile suç teşkil ediyor. Sigorta kurumunun müfettişlerinin denetimleri Kilis'te artarak devam edecek. Bu anlamda ceza yemek istemeyen esnaf kardeşlerimizden ricam yanında sigortasız işçi çalıştıran var ise sigorta giriş kayıtlarını yaptırmalarıdır. Bu konuda destek isteyen esnaflarımıza kendi cep telefonu numaramı veriyorum. 0 532 796 59 06 benim telefon numaram. Bu numarayı arayan her esnaf kardeşime sonuna kadar yardımcı olacağımızın bilinmesini isterim" dedi. Haber Mustafa GÜNAL
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER