POLİTİKA

M. Akif Perker "Ben istifa ettim CHP'den Milletvekili Adayı oldum"

Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Kilis il başkanlarından M. Akif Perker kamuoyunda hakkında çıkan dedikodulara yaptığı basın açıklamasıyla cevap verdi.

M. Akif Perker "Ben istifa ettim CHP'den Milletvekili Adayı oldum"
02-08-2024 14:44
02-08-2024 14:53
KİLİS
Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Kilis il başkanlarından M. Akif Perker kamuoyunda hakkında çıkan dedikodulara yaptığı basın açıklamasıyla cevap verdi.
Cumhuriyet Halk Partisinin son dönemlerde üstün başarılar kat ettiğini Kilis'te Merkez ve Polateli ilçesi olmak üzere iki tane belediye kazandığını dile getiren Perker bu tür dedikodular ve parti içerisinde sıkıntılar elbette söz konusu olacaktır. Ancak biz bunlara itidalli bir şekilde yaklaşmalıyız dedi.
İşletme defterinin kaybolmasına adının karışması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada M. Akif Perker şunları söyledi,
"Ben Cumhuriyet Halk Partisinin Kilis il başkanlığı görevini başarı ile yürüten yaptığı harcamaları ise yardımcılarım ve Muhasebecilerim ile birlikte yapan bir anlayış ile hareket ettim. Hiç bir şekilde usulsüz bir harcama yapmadım. Yaptığım harcamamaların listesini Genel merkezimiz ile paylaştık. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili adayı oldum. Milletvekili Adayı olmak içinde il başkanlığı görevimden istifa ettim. Benim yerime Genel merkezimizin ataması ile Emre Gündüz kardeşimiz atandı. Herhangi bir kongreye gitmediğimiz için aramızda devir teslim töreni gerçekleşmedi. 
Ancak harcamalarımız resmi olduğu için o gün bizler aramızda bir defter devir teslimi yapmadık. Yalnız defterlerimizin hepsi parti binamızdaydı. Taşındık defter bir yerde ama nerede. 
Burada asıl sorun defterin kaybolması ile ilgili değil. Defter elbette kaybolabilir. Müracaat eder kayıp ettiğinizi resmi kanallara bildirir yeniden bir defter tanzimi yapabilirsiniz. Burada ki sorun benden sonra gelen Sayın başkan Emre Gündüz'ün yaptığı harcamalar ile ilgili. Harcamalarda galiba fatura ibraz edemediği için bir sıkıntı ortada mevcut. Disiplin soruşturması ve ihraç istemi buradan kaynaklanıyor. Bundan dolayı parti içerisinde bir sıkıntı var. Genel Merkezimizden para gelmiştir. Para Emre Gündüz tarafından harcanmıştır harcanmamıştır onu bilmiyorum. Ben Milletvekili Adayı olduğumda masraflarımı kendim gördüm. 
Şimdi aslında bunları konuşarak Cumhuriyet Halk Partisine haksızlık ediyoruz. Ben Milletvekili adayı olduğumda 17 bin 500 oy aldım. Belediye Başkanımız Sayın Hakan Bilecen Başkan olduğunda 23 binden fazla oy aldı ve belediye başkanı oldu. İvme daha da yükseldi. Bu tür tartışmalar ile polemik üretiliyor ve Cumhuriyet Halk Partisine zarar veriliyor. 
Bundan sonra iş Genel Merkez disiplin Kurulumuzda. Genel Merkez disiplin kurulu neye karar verir ben onu bilemem. Ancak bildiğim bir şey hiç kimsenin kaybedilmemesi. Tecrübeli bir siyasetçi olarak söylüyorum herkese ihtiyacımız var. İktidar olmak istiyorsak insanlarımıza sahip çıkmamız lazım gelir diye söylemek istiyorum" dedi.
Mehmet REYHANLI
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER