GÜNDEM

Kurban Bayramı öncesi yine yollara enkazlar mı dökülecek? Fahiş fiyatla kurbanlık satışı mı olacak?

Geçtiğimiz yıl Kilis Kurban Bayramında yaşananları çileli bir şekilde geride bırakmıştı.

Kurban Bayramı öncesi yine yollara enkazlar mı dökülecek? Fahiş fiyatla kurbanlık satışı mı olacak?
20-05-2024 15:11
20-05-2024 15:13
KİLİS

Kurban bayramı için kurbanlık almak isteyen vatandaşlara fahiş fiyatlardan kurbanlıklar satılmış vatandaşlar Kurbana ulaşmak için tüccarın istediği fiyatlar üzerinden Kurbanlık almak zorunda bırakılmıştı.

Bu yıl Kurban Bayramına yakın bir süre kala Kilisli vatandaşların tedirginlikleri artmaya başladı.

ENKAZ DÖKÜLECEK Mİ?

Geçen yıl Kilis’e Kurbanlık girmesin diye yapılan spekülatif eylemler ile Kurbanlık satışı yapılan alan üzerinde ki boş yerlere burası Kurban satış yeri değil denilerek enkazlar dökülmüştü. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar satış yeri olmadığından dolayı ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalmıştı.

DIŞARIDAN KURBANLIK GETİRTİLMEDİ Mİ?

Yine geçen yıl Kurban Bayramı öncesinde Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar Kilis’te Tüccarların inisiyatifine bırakılmıştı. Tüccarlar dışarıdan Kurban getirtilmemesi konusunda birbirleri ile diyalog içerisinde oldukları belirtilirken Kurbanlığın piyasa da çok olmadığı bahane edilmişti.

FAHİŞ FİYATLARLA MI YİNE BU YIL SATIŞ YAPILACAK?

Kilis’te geçtiğimiz Kurban bayramında nerede ise tüccarlar tarafından iki katı fiyatına Kurbanlık satışı gerçekleştirildi.

Bu işten nemalanan ve Kurban bayramı zamanını dört gözle bekleyen bazı tüccarlar yine avuçlarını ovuştururken Fakir fukara Kilisliler fiyatların ne zaman açıklanacağını bekliyorlar.

KURBANLIK FİYATLARINI KİM NEYE GÖRE BELİRLİYOR?

Kilis’te Kurbanlık fiyatlarını belirleyen resmi müessese kimlerdir. Bu müesseselerin aldıkları kararlar ne kadar bağlayıcıdır. Bu alınan karar neye göre alınmaktadır. Kurbanlık fiyatları açıklanırken hangi iller ve kriterler baz alınarak açıklanıyor. Kamuoyunun ve vatandaşların merakla beklediği sorunların karşılık bulmasını bizlerde istiyoruz.

Kurban Bayramı arefesinde Belediye Başkanı Hakan Bilecen'in tutumu merak ediliyor!

Geçtiğimiz sene Kurban bayramında yaşanılanlara bire bir şahit olduğunu dile getiren Kilis Belediye Başkanı Av. Hakan Bilecen fakirin üç kuruşunda gözü olanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz. Çalışmalarımızı çok ciddi bir şekilde yapıyoruz.

Uygulayacağımız bir program var. Hiç kimse Kilis’te fahiş fiyatlar üzerinden Kurbanlık satışı yapamayacak. Yapanları tespit ettiğimiz an gerekli müeyyideleri uygulayacağız” dedi. (Haber Merkezi)

TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER