Kurak geçen yaz mevsiminin ardından Konak Göleti’nde çölü andıran bir manzara ortaya çıktı. Daha önce böyle bir tabloyla karşılaşmayan vatandaşlar, göletin tamamen kurumasına üzülerek, tarımsal üretimin olumsuz etkilenmesinden endişe duyduklarını dile getirdi.
Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle ekili arazilerini yeterince sulayamadıklarını belirten çiftçiler, ciddi ürün kayıpları yaşadıklarını ifade etti. Ancak umutlarını yitirmeyen üreticiler, “İnşallah bu yıl kuraklık yaşamayacağız. Eğer nisan yağmurları beklenildiği gibi yağarsa, ürünlerimiz bereketli olacak” diyerek temennide bulundu.
Su kaynaklarındaki bu kritik düşüş, bölgedeki tarımsal faaliyetler için büyük bir risk oluştururken, yetkililer de su tasarrufu konusunda vatandaşları bilinçli olmaya davet ediyor. Haber-Foto: İbrahim Güneş
Kuraklık Çiftçileri Endişelendiriyor [ÖZEL HABER]
- 14-02-2025 10:20
- 14-02-2025 22:34
- 244
![Kuraklık Çiftçileri Endişelendiriyor [ÖZEL HABER]](https://www.vizyonhavadis.com/files/uploads/news/default/kuraklik-ciftcileri-endiselendiriyor-573746.webp)