YEREL

Kilis'te Okullarda öğrencilerden yardımcı kaynak kitap istenilecek mi?

2024-2025 Eğitim ve Öğretim sezonu geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Okullarda çalan zil ile birlikte başlamıştı.

Kilis'te Okullarda öğrencilerden yardımcı kaynak kitap istenilecek mi?
14-09-2024 12:13
14-09-2024 12:14

Geçtiğimiz yıllarda ve önceki yıllarda Okullarda Öğretmen ve İdareciler öğrencilerden ek kitap alınması hususunda çalışmalar yapmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilere kitapları ücretsiz bir şekilde öğrencilerin masasına bırakmıştı. 

Yine geçtiğimiz yıllarda ve önceki  yıllarda Milli Eğitim Bakanlığının dağıtmış olduğu kitapların yetersizliğinden şikayet eden Okul yönetimleri ve Öğretmenler yardımcı kitap alınması hususunda Öğrenciler ve veliler ile görüşerek yardımcı kitaplar alınmasını sağlamışlardı.

Milli Eğitim Bakanlığı dağıtılan kitapların yeterli düzeyde olduğunu savunurken yardımcı kaynak kitaplarının alınmasının lüzumlu olduğunu savunan Öğretmen ve idareciler yardımcı kitaplar alınmasını sağlamışlardı.

Durumu iyi olmayan kitap alacak belki de parası olmayan öğrenci veliler zaman zaman duruma itiraz etmiş "Milli Eğitim bakanlığının dağıtmış olduğu kitaplar madem  yetersiz kalıyorsa o zaman ne diye o kadar kitap dağıtılıyor" diye itirazlarını dile getirmişlerdi.

2024-2025 yılı Eğitim ve Öğretim sezonu 9 Eylül tarihi itibariyle başladı. Şu ana kadar Kilis'te herhangi bir Okul'dan yardımcı kitap istenilmediği yönünde bilgiler mevcut.

Ancak soruyoruz ilerleyen zaman dilimi içerisinde öğrencilerden yardımcı kaynak kitap istenilecek mi? istenilmeyecek mi? 

Öğrenci velileri başta olmak üzere kamuoyunun merak ettiği bu sorunun cevabını bekleyip göreceğiz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER