Kilis’te ikinci el pazarına büyük ilgi

Kilis’te ikinci el pazarına büyük ilgi

Kilis’te ikinci el pazarına büyük ilgi

Kilis’te pazar günleri kurulan ikinci el pazarı, ekonomik sıkıntılar nedeniyle dar gelirli vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Pazarda ikinci el sobadan kıyafete kadar birçok ürün uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.
Vatandaşlar İkinci Ele Yöneldi
İkinci el eşya satan esnaflar, son zamanlarda pazara gelen vatandaşların kullanılmış kıyafetlere daha fazla ilgi gösterdiğini belirtiyor. Bir satıcı, “5 ile 20 TL arasında değişen fiyatlara elbise, pantolon, gömlek ve ayakkabı satıyoruz. Maddi durumu iyi olanlar eski eşyalarını getirip satıyor, biz de üzerine küçük bir kâr koyarak satış yapıyoruz” dedi.
Ekonomik Krizin Etkileri Hissediliyor
Ekonomik kriz, vatandaşların alışveriş alışkanlıklarını da değiştirdi. Pazarcılar, vatandaşların alışveriş sırasında 5-10 TL için bile pazarlık yaptığını belirtiyor. Bir başka satıcı, “Yaz aylarında işlerimiz daha iyiydi. Şimdi ise kışlık kıyafet almak için geliyorlar. Krizden önce pazardan eski elbise alan kimseyi bulmak zordu. Ancak son bir yıl içinde büyük bir değişim yaşandı. Dar gelirli vatandaşlar, maddi imkânsızlık nedeniyle kullanılmış kıyafetleri tercih etmek zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.
İkinci el pazarı, hem ihtiyaç sahiplerine uygun fiyatlı alışveriş imkânı sunarken hem de satıcılar için geçim kaynağı olmaya devam ediyor. Haber: İbrahim Güneş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...