GÜNDEM

Kilis'te Hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Kilis’ten kutsal topraklara gidecek hacı adayları, yakınları tarafından dualarla uğurlandı.

Kilis'te Hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı
31-05-2024 21:39
31-05-2024 21:40
KİLİS
Kilis’te Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek 87 hacı adayından oluşan Gaziantep 7. Kafilesi için İl Müftülüğünce Hacı Faruk Kayabaş Camii’nde uğurlama programı düzenlendi. Hacı adayları, yola çıkmadan önce başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasının huzuru için dua edildi.
Programa Kilis İl Müftü Vekili Muhammed Ayazgök, İl Müftü yardımcısı Abdulhekim Öz, Din görevlileri ve Hacı adaylarının yakınları katıldı.
Yakınları ve sevenleri tarafından gözyaşları ve dualarla kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü. Programda hacı adayları ile uğurlamaya gelen yakınları arasında duygulu anlar yaşanırken, bazı hacı adaylarının da gözyaşlarına hâkim olamadığı örüldü.
Uğurlama töreninde hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan Kilis İl Müftü Vekili Muhammed Ayazgök, “Cenab-ı Hakk'ın rahmetinin tecelli ettiği ve Allah adına yapılan ilk mabedin olduğu yere gidiyoruz. Mekke'ye gidiyoruz. Peygamberler şehrine gidiyoruz. Bütün Peygamberlerimizin ayak izlerinin göz nurlarının olduğu şehre gidiyoruz. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin köyüne gidiyoruz. Sahabelerin ayak izlerinin ve göz nurlarının bulunduğu yere gidiyoruz. Semanın bir başka sema, toprağın bir başka toprak, havanın da bir başka hava ve tarihin de başka bir tarih olduğu Allah'ın, Resulünün ve Peygamberlerin övdüğü şehirlere gidiyoruz. Cenab-ı Hak bu gidişimizi mübarek eylesin.” ifadelerini kullandı.
“Yıllardır dört gözle bugünü bekliyorduk”
Mukaddes topraklara gidecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren hacı adayları, bu güzel duyguyu bütün Müslümanların yaşamasını gerektiğini belirterek, dört gözle bugünü beklediklerini söylediler.
(Haber Mustafa GÜNAL)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER