GÜNDEM

Kilis’te Gaziler Günü kutlandı

Kilis’te 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen çeşitli etkinlik ve programlarla kutlandı.

Kilis’te Gaziler Günü kutlandı
19-09-2024 12:47
19-09-2024 13:03
KİLİS
Gaziler Günü programı saat: 08.30’da Kilis Polisevinde Gazi ve Gazi Ailelerine kahvaltı verilmesi ile başladı Saat: 10.00’daKahramanlarla Yürüyoruz” etkinliği kapsamında Ziraat Bankası önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı’na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu. Vali Tahir Şahin, Garnizon Komutan Albay Mehmet Doğu, Belediye Başkanı Hakan Bilecen ve Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar  tarafından Atatürk Anıtına çelenk sundu. 
Gaziler adına bir konuşma yapan Gazi  Piyade Kıdemli Albay Hüseyin, “Kahraman Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşlarıyla birlikte destan yazarak, cumhuriyeti kurdu” diyerek, Sakarya Meydan Savaşı’nın kazanılmasından sonra Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 2021 günü mareşallik ve gazilik unvanı verildiğini, 19 Eylül tarihinin Gaziler Günü olarak kutlandığını belirtti.
Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Üsteğmen Ayhan Yılmaz, “Vatan için toprağa düşmüş vatanı için kanını akıtmış, hayatının baharında vatan demiş bayrak demiş, elini, kolunu, bacağını, gözünü ülkesine milletine feda etmiş, Mehmetçiklere vefa günüdür. Bugün huzur içinde, barış içinde refah içinde ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde bu kutsal vatanın ekmeğini yiyebiliyorsak, suyunu içebiliyorsak, havasını soluyabiliyorsak, kanını ülkesinin özgür ve bağımsızlık için akıtan bu aslanlar sayesindedir” dedi.
POLİS’TEN OLUŞTURULAN KORO BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları tarafından oluşturulan koronun müzik dinletisi büyük beğeni topladı
GAZİLERİ YALNIZ BIRAKMADILAR
Vali Tahir Şahin, Garnizon Komutan Albay Mehmet Doğu, Belediye Başkanı Hakan Bilecen ile protokol üyeleri, Kilis Şehit ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar, Kilis Sivil Şehitler Derneği Başkanı Veysel Evran, Kilis Kuva-yi Milliye Mücahitler Derneği Başkanı Reşit Yetimoğlu’nu ve üyelerini dernek binasında ziyaret etti. MEHMET REYHANLI
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER