ASAYİŞ

Kilis’te dolandırıcılık olayı artmaya başladı

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekiplerince Kilis halkına yapılan bilgilendirme faaliyetlerine rağmen farklı yollarla vatandaşları dolandırmaya çalışan kişi veya kişilerin sayılarında gün geçtikçe kayda değer artış olduğu gözlemleniyor.

Kilis’te dolandırıcılık olayı artmaya başladı
25-10-2024 12:25
25-10-2024 12:27
KİLİS
Edinilen son bilgilere göre Ekrem Çetin Mahallesi’nde Müşteki (B.Ö) LETGO isimli uygulamada gördüğü klima için telefon görüşmesi yaptığı şahısla 17.470 TL’ye anlaştıklarını ve şahsın gönderdiği linkle parayı gönderdiğini sonrasında muhasebe biriminden aradığını söyleyen şahsın yanlışlık var diyerek kendisinden para istemesi üzerine dolandırıldığını anladığını belirterek polis merkezine müracaatta bulunmuş. 
Ekrem Çetin Mahallesi’nde Müşteki (E.T) instagram sosyal paylaşım sitesi üzerinde gördüğü tencere tava için reklam linkine girdiğini bankamatik bilgilerini girdiğini hesabına gelen ödemeyi onayladığını sonrasında hesabından 7.699 TL çekildiğini dolandırıldığını belirterek müracaatta bulunmuş. 
Ekrem Çetin Mahallesi’nde Müşteki (N.A) isimli şahıs ikametine gelen aynı binada kaldıklarını söyleyen (T.P) isimli şahsın kendisiyle konuştukları sırada dolandırıldığını anlattığını şahsın ben bu işi çözerim dediğini mobil bankacılık hesabına girdiğini sonrasında hesabından kredi çekilerek 82.500 TL’lik para gönderildiğini öğrendiğini belirterek polis merkezine müracaatta bulunmuştur.
Necmettin Erbakan Mahallesi’nde Müşteki (H.P) kendisini telefonla arayarak kendisini avukat olarak tanıtan şahsın yasaklı sitelere üye olmuşsunuz o sitelerden üyeliğinizi sileceğiz dediklerini ve 3.850 TL para istediklerini kendisinin de gönderdiğini sonsan da şahsın başka bahanelerle parça parça toplamda kendisinden 183.750 TL para istediğini kendisinin de gönderdiğini sonrasında dolandırıldığını anlattığını belirterek polis merkezine müracaatta bulunmuştur.
Polis dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şahıs/şahısların tespit ve teminine yönelik çalışmalara başladığı öğrenildi.
(Haber Merkezi)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER