Kilis`te en çok üretim yapılanlardan biride bilindiği üzere buğdaydır. Eskiden sert buğdaydan hedik yapılır ondan bulgur ve köftelik simit elde edilirdi.
Köylerimizde evlerinin önüne konulan bakır kazanlarda bin bir güçlükle kaynatılan buğdaylar daha sonra yerlere serilen çadır ve hasırlar üzerinde kurutulmaya bırakılırdı. Kuruyan buğdaylar daha sonra bulgur olmak üzere değirmenlere gönderilir kış boyunca da bu ürünler tüketilirdi.
Artık eskisi gibi bakır kazanlarda hedik kaynatan çok az insan var keşke olsa da alabilsek o eşsiz lezzetin farkına varırız. Neyse konumuza gelelim Kilis’te en ucuz ve kaliteli bulgur nereden alınır.
Sizin için Kilis`te bulgur satan marketleri ve toptancıları tek tek gezerek fiyat araştırması yaptık.
İlk önce BİM`de normal pilavlık bulgur kg: 21 TL İri taneli bulgur ise 35 TL
101 de ise normal pilavlık bulgur kg: 23 TL İri taneli ise 29 TL
Şok ta ise pilavlık bulgur 2.5 kg : 57 TL
Tarım Kredi kooperatifinde ise 22,95 TL iri taneli ise 29 TL den satılıyor
Toptancılarımızda ise Ak Bulgur kg 25 TL den satılıyor. Toptancıların farkı ise sizin tercihinize göre çok farklı çeşitleri bulunuyor. Örnek olarak kervan zahire evinde 20 tl`den başlayarak 30 TL`ye kadar Kilis yerli malı ile Gaziantep bulguru yer almaktadır. Tercih sizin toptancılarda kaliteli ve en iyi bulgurların satıldığını gördük. Haber-:Foto Abdurrahman Reyhanlı