GÜNDEM

Kilis’te Alzheimer farkındalık ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi

Kilis  İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Kadir Söylemez ve İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticilerimiz ve sağlık personelleri ile beraber Alzheimer ile ilgili farkındalığı arttırmak ve bilgilendirmek amacıyla Kilis Valiliği Huzur Konağı’nda vatandaşlara bir araya gelerek hoşsohbet ve müzik dinletisiyle farkındalık etkinliği düzenlendi.  

Kilis’te Alzheimer farkındalık ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi
24-09-2024 15:48
24-09-2024 15:51
KİLİS
Kilis  İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Kadir Söylemez Alzheimer hastalığından bahsetmek gerekir ise; yaşlılıkla beraber ortaya çıkan ve başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Alzheimer hastalığı, günlük hayatın her zamanki gibi sürdürülmesini engelleyen fiziksel, sosyal, ekonomik etkileri nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmektedir.
Hastalıktan Korunmak için;Fiziksel olarak aktif kalınmalı Sağlıklı Beslenilmeli Sigara ve alkol kulanılmamalı Keyif alınan şeyleri yapmaya devam edilmeli Zihin aktif tutulmalı Önemli şeyler not alınmalı Doktor kontrolleri düzenli yaptırılmalı.  Mustafa Günal
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER