GÜNDEM

Kilis Sivil Dayanışma Platformu'ndan TBMM'ye sunulan teklife destek

Kilis'te faaliyet gösteren 53 Sivil Toplum Kuruluşundan oluşan Kilis Sivil Dayanışma Platformu Türk Ceza Kanunu ve Türk Vatandaşlığı Kanununda değişiklik yapılmasına dair TBMM'ye sunulan kanun teklifini desteklediklerini açıkladı.

Kilis Sivil Dayanışma Platformu'ndan TBMM'ye sunulan teklife destek
09-06-2024 09:17
KİLİS
Teklife göre; Gazze'deki katliama katılan Türkiye'deki İsrail vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılması, yargılanması Türkiye'deki mallarına el konulması ve azmettiren sıfatıyla İsrailli  yetkililerin de yargılanması talebiyle TBMM'ne gelecek kanun teklifine katledilen masum Gazze halkı adına siyasi iradeden stk'lar adına destek  beklendiği ifade edildi.
Kilis Sivil Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada:
“Uluslararası hukuka göre "vatansız" terimi, vatandaşlık hakkını kaybeden ve bir yenisini kazanamayan kimseler için kullanılıyor. Vatandaşlıktan çıkarılan kişiler, hiçbir devletle vatandaşlık bağı olmayan kişiler için kullanılan "haymatlos" şeklinde tanımlanıyor. Vatansız kişi bir devletin vatandaşlığında olmadığı için şahsı veya mallarına milletlerarası hukuka aykırı herhangi bir fiilden dolayı hiçbir devletin diplomatik korumasından yararlanamıyor.
Siyonist işgalcilerin Gazze'deki savunmasız Müslümanlara uyguladığı soykırıma, dünyanın her yerinden yedek işgal askerleri, sözde savunma bakanlıklarının Gazze'ye kara harekatı için yaptığı çağrı üzerine bu işgal bölgesine gidiyor. Fransa, Almanya, İngiltere, ABD, Kanada, Arjantin, Brezilya gibi ülkelerden masum Müslümanları katletmek üzere giden yedek askerler kameralar önünde çeşitli propaganda mesajları vererek uçaklara binerken; Türkiye'den soykırıma destek için gidenler ise sessiz ve sinsice hareket ediyor.
Ne yazık ki bazı vatandaşlarımız haddini aşarak ve yasalarımıza aykırı davranarak işgalci İsrail’in saflarına 'gönüllü asker' olarak geçmek istemiştir. İşgalciler tarafından başta Gazze olmak üzere Filistin'in birçok şehrinde masum insanların acımasızca katledilmesi üzerine gerek medyada gerek sosyal medyada herkesin etkin bir konuma geçmiş, "Kimi insanlar masum Filistin halkının yanında durmayı tercih kimisi de işgalci İsrail’in neredeyse bir asra zulmün, soykırımını göz ardı ederek ve 'masum' göstermeye çalışarak yanında durmaya çalışmıştır. Bu konuda ne yazık ki bazı vatandaşlarımız haddini aşarak ve yasalarımıza aykırı davranarak işgalci İsrail’in saflarına gönüllü asker olarak geçmek istemiştir.
"Siyonizmin safına katılanların vatandaşlığının kaybettirilmesi gerektiğini söylememiz gerekiyor"
Türk Vatandaşlığı Kanunu’na göre hiç kimse izin almaksızın bir başka devletin gönüllü askerlik hizmetine katılamaz.
İsrail’in seferberlik çağrısına kulan veren çifte vatandaşların tespiti yapılarak gereği hızla yapılmalıdır.
Türk vatandaşı Türk ordusuna; Türk ordusu da Türk milletine hizmet etmekle mükelleftir. Aksi kabul edilemez.
Türk Ceza Kanunu ve Türk Vatandaşlığı Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini destekliyor Kilis Milletvekillerimize de kanun teklifine destek verme çağrısında bulunuyoruz” denildi.
(Haber Merkezi)
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER