YEREL

KİLİS BELEDİYESİ'NDE TASARRUF

Yıllardır Kilis Belediyesi’nde hizmetlerin ihalelerini alarak faaliyet gösteren firmaların kazandığı gelirler, artık işçilerimizin refahı ve belediyenin mali gücüne katkı sağlıyor. Özellikle temizlik, su işleri ve cenaze hizmetleri gibi alanlarda yapılan düzenlemeler, işçilerin haklarını güvence altına alırken, belediyeye de ciddi mali tasarruflar sağladı.

KİLİS BELEDİYESİ'NDE TASARRUF
03-10-2024 10:49
03-10-2024 13:32

Kilis Belediyesi, son dönemde önemli bir adım atarak önceki  döneminde faaliyet gösteren firmaların iş akitlerinin sona ermesi ile yeniden ihaleye çıkmayarak belediye bünyesinde bulunan 7 Aralık şirketi vasıtasıyla çöp ve su işleri ocak ayında bitecek olan cenaze hizmetlerini Hakan Bilecen yönetiminde gerçekleştirilen bu hamle ile yaklaşık üç firmanın milyonlarca liralık ihale bedeline sahip işleri belediye bünyesine katıldı. 
Bu süreçte, Türkiye’de bir ilk yaşanarak işçilere sendikal haklar tanındı. 

Yıllardır Kilis Belediyesi’nde faaliyet gösteren ve kemikleşmiş firmaların kazandığı gelirler, artık işçilerimizin refahı ve belediyemizin mali gücüne katkı sağlıyor. Özellikle temizlik, su işleri ve cenaze hizmetleri gibi alanlarda yapılan düzenlemeler, işçilerin haklarını güvence altına alırken, belediyeye de ciddi mali tasarruflar sağladı. 

Yaklaşık iki yıl önce bu hizmetlerin maliyeti belediye kasasından 75 milyon lira olarak çıkarken, artık bu hizmetler belediye bünyesinde yapılmaya başlandı. Belediye Başkanı Hakan Bilecen ve yönetimi, bu kararla birlikte hem maliyetleri düşürmeyi hem de hizmet kalitesini artırmayı hedefliyoruz dedi.

HABER : Mehmet Reyhanlı

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER