İSTANBUL HAVALİMANIN'DAKİ MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ'NDE HKÜ'YE AKTİF ROL

İSTANBUL HAVALİMANIN'DAKİ MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ'NDE HKÜ'YE AKTİF ROL

Dünya’nın en yüksek kapasiteye sahip havalimanı yerleşkesinde açılacak, İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde; öncelikle Uçak Bakım alanı olmak üzere Ulaştırma Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alanlarında, 1 yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl yatılı öğrenim görecek öğrencileri;

İSTANBUL HAVALİMANIN'DAKİ MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ'NDE HKÜ'YE AKTİF ROL

GAZİANTEP

Dünya’nın en yüksek kapasiteye sahip havalimanı yerleşkesinde açılacak, İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde; öncelikle Uçak Bakım alanı olmak üzere Ulaştırma Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alanlarında, 1 yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl yatılı öğrenim görecek öğrencileri; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü (İL MEM) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. (İGA) ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin (THY TEKNİK) destekleriyle, “iki yabancı dil bilen, son teknolojik donanıma ve beceriye sahip, üretken, iş dünyasının ihtiyaç ve beklentilerine uygun etkinlik ve verimlilik esasına dayanan deneyimleri de dikkate alarak yetiştirecek” yeni bir yönetim ve işleyiş modeli geliştirmek amacıyla hazırlanan projenin ilk adımı olan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’nün imza töreni İstanbul Valiliği’nde gerçekleştirildi.

Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’nün tarafları olarak; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü (İL MEM) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. (İGA) ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. (THY TEKNİK) yer aldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın himayelerinde; İL MEM Müdürü Levent Yazıcı, HKÜ Rektörü Prof. Türkay Dereli, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, İGA İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı tarafından imzalanan protokol, İL MEM ile YTÜ, HKÜ, İGA ve THY TEKNİK işbirliği ile Uçak Bakım, Ulaştırma Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alanlarında nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla yapılacak olan mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

İstanbul Valiliği’nde düzenlenen protokol törenine katılan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Mesleki ve teknik eğitimde örnek bir model olacak böylesine önemli bir projenin içinde yer almaktan HKÜ olarak onur duyduklarını belirterek, HKÜ’nün, imzalanan protokol kapsamında; ilk aşamada Uçak Bakım alanındaki öğretim programı ve eğitim materyalleri ile Mesleki İngilizce öğretim programlarının, eğitim materyallerinin ve ders içeriklerinin hazırlanmasına ve güncellenmesine katkı sunacağını, ayrıca mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için yapılacak olan toplantı, seminer, konferans, yarışma, teknik gezi ve benzeri gibi farkındalık faaliyetlerine de destek vereceğini söyledi. Gerek yeni kurulan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde planlanan bölümlerinin ve gerekse de yeni açılan ‘Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri’ ve ‘İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü” programlarının ve ayrıca mevcut mühendislik altyapısının iş birliği protokolüne en üst düzeyde katkı yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Türkay Dereli, sektörün önemli oyuncuları ile yapılan bu tip işbirliklerinin oluşturacağı sinerjinin de HKÜ öğrencileri ve mezunları için önemli fırsatlar oluşturduğunu ve oluşturmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Abit Demir