GÜNDEM

İstanbul’da Kilis rüzgarı esti

Kilis zengin mutfağı, geleneksel el sanatları ve yöresel halk oyunları İstanbul’da TRT 1 ekranlarında Alişan ile Hayata Gülümse programında tanıtıldı.

İstanbul’da Kilis rüzgarı esti
29-05-2024 10:18
29-05-2024 10:20
KİLİS
Lezzet Diyarı Kilis’in coğrafi işaretli eşsiz lezzetlerini canlı yayında deneyimleyen değerli sanatçılarımız Alişan, İsmail Özkan ve eşi Esra Özkan Aslantaş ile Araştırmacı Yazar Sevda Türküsev Kilis lezzetlerine yoğun ilgi gösterdi. 
Coğrafi işaretli ürünlerimizin yanı sıra yöresel lezzetlerimize ait harika bir Kilis Sofrası kuruldu. Oylum Höyük’te bulunan 4 bin yıllık zeytin çekirdekleri, dünyanın her yerinde ödül alan tescilli şifa kaynağı zeytinyağımız vurgulandı. Kurutmalık ürünlerimiz, cevizli sucuğumuz tanıtıldı.
Kilis yöresi halk oyunları, geleneksel kıyafetleri, barak gelin başı, yöresel takılar, geleneksel damatlık, yah çağırma ve zılgıt geleneği, kültürümüzü yansıtan hamaylı, gümüş kemer, bilezik gibi takılar canlı yayında tanıtıldı.
Kilis’e özgü coğrafi işaretli yorganlarımız, yöresel yemenilerimiz, karabaş makinede yapılan Kilis kesme işleri,  iğne oyaları, kanevite örtüler, çeyizlikler, dekoratif sunumluklar, seccadeler, el çantası, tel kırma ve namaz tülbentleri tanıtıldı. Haber Mustafa GÜNAL
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER