TARIM

İbrahim Kara "Üreten kadın Çiftçilerimizin gününü kutluyorum

Kilis Ziraat Odası başkanı İbrahim Kara 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler gününü kutlayarak Kadınlarımız her zaman üreten Anne olarak toprağa dokunmaya ürün yetiştirmeye devam ediyor dedi.

İbrahim Kara "Üreten kadın Çiftçilerimizin gününü kutluyorum
15-10-2024 18:32
15-10-2024 18:34

15 Ekim Dünya Çiftçiler günü münasebetiyle kadın çiftçilere çiçek takdim eden Kilis Ziraat odası başkanı İbrahim Kara yaptığı açıklamada;
"15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü vesilesiyle, tarımsal üretimimizin bel kemiğini oluşturan kadın çiftçilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.
Kadın çiftçilerimiz tarımsal faaliyetlerde en önemli görevleri üstlenen gizli kahramanlarımızdır. Ülkemizde tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kadın çiftçilerimiz üstlenmektedir. Hayat boyu hiçbir sorumluluktan kaçmayarak annelik içgüdüsü ve fedakârlığı ile hareket eden kadınlarımız topraktan sofraya olmak üzere tarımın her aşamasında söz sahibi konumundadır.
Kadın çiftçilerimiz, toprağa dokunarak sadece ürün yetiştirmiyor, aynı zamanda kültürümüzü, geleneklerimizi ve yerel değerlerimizi de gelecek nesillere taşıyor. Kadın çiftçilerimizi eğitmek demek tarımın geleceğini kurtarmak demektir. Kadın çiftçilerimizin eğitiminin tarımda modern tekniklerin uygulanmasını kolaylaştıracağı, verimli ve kaliteli üretimi artıracağı ve ülke tarımına büyük katkı yapacağı kesindir.
Tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin, Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Haber Merkezi

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER