GÜNDEM

Gazeteciler gününde basınla buluştu! Gündeme dair önemli açıklamalar yaptı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis il Başkanı Serhan Diyarbakırlı 24 Temmuz dünya gazeteciler gününde Kilis'te görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Gazeteciler gününde basınla buluştu! Gündeme dair önemli açıklamalar yaptı
24-07-2024 13:58
24-07-2024 14:01
KİLİS
Gazetecilerin basın bayramını kutlayan AK Parti Kilis il Başkanı Diyarbakırlı ayrıca gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken AK Parti Kilis il başkanı Diyarbakırlıya Kilis il Genel meclisi Başkanı Mustafa dağlı, AK Parti Kilis Merkez ilçe Başkanı Av. Alaiddin Yeğin, AK Parti Basından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet yalnız eşlik etti.
Millet Bahçesinde yapım %84 oranında 
Öncelikle 24 Temmuz basın bayramınızı tebrik ediyorum. Basın Milletimizin haber özgürlüğünü sağlamaya devam ediyor. Zor şartlar altında çalışmalarını yerine getiren Basın mensuplarımız her türlü takdiri hak ediyor. 
Malum olduğu üzere Kilis'te Millet bahçesinin yapımı devam ediyor. Millet Bahçesinde yüklenici firma tarafından yaşadığımız sıkıntılar vardı. Bunların hepsini aştık ve yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Yapımı % 84 oranına ulaştı. kısa bir süre içerisinde bitirilecek ve Kilisli hemşerilerimizin hizmetine sunulacak.
Kilis-Musabeyli-Yol çatı yolu %78 oranında tamamlandı
Yine Kilis'imizi çok yakından ilgilendiren konulardan birisi de Kilis-Musabeyli-Yol çatı yol yapım çalışmaları. Burada aksayan yönler oldu. Ancak yine yaptığımız çalışmalar sonucunda Kilis-Musabeyli-Yol çatı yolu %78 oranına ulaştı. Polateli çatından Kilis'e doğru bir yol kaldı. Oranında kısa süre içerisinde tamamlanmasını umut ediyoruz.
Bakanımızdan müjde aldık
Geçtiğimiz günler içerisinde Çevre ve Şehircilik bakanımız Murat Kurum Kilis'imize çok önemli bir ziyaret gerçekleştirmişti. Sayın bakanımız AFET Konutları ile ilgili olarak incelemeler yaptı. Sayın bakanımız ile öncesinde yaptığımız görüşmede 500 tane yeni TOKİ konut sözü almıştık. Yine daha önceden 211 konut satışa sunulacak.
Toplamda 711 Konutun Kilis'te vatandaşlarımız ile buluşturulması kira fiyatları konusunda önemli bir rol oynayacaktır. TOKİ konutları için Ankara ile sıkı bir görüşme trafiği içerisindeyim. İnşallah şartlar oluştuğu vakit kayıt işlemlerinin ardından kura işlemleri yapılacak ve en kısa süre içerisinde TOKİ marifeti ile yapılacak olan konutlar hak sahiplerine verilecek. 
Ayrıca yine bir müjdeyi buradan ben sizlere vereyim Deveciler TOKİ'de Anaokulu,Ortaokul ve Lise olmak üzere 3 Okul inşa edilecek. 
AK Parti Kilis Merkez İlçe Başkanlığına Av. Alaiddin Yeğin atandı
Geçtiğimiz ay içerisinde AK Parti Merkez ilçe Başkanlığımızda değişikliğe gidilerek Av. Alaiddin Yeğin Merkez ilçe Başkanı olarak atandı. Yeni bir teşkilat oluşturuyor. Tabi ortaya kriter koyduk. Artık kamuda görev yapan çalışanlar partimize geçmişte emeği olan çalışan Kamu çalışanını yönetimde değerlendirmeyeceğiz. Ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldığımız olduğundan böyle bir karar aldık. Merkez ilçe başkanımız göreve ilk başladığı günden bu yana aktif bir şekilde görevini yürütmeye devam ediyor. 
Kent Konseyi seçimlerinde tüm adaylara eşit mesafe uzaklıktayım
Malum önümüzde ki günler içerisinde Kilis kent Konseyi seçimleri gerçekleştirilecek. Bildiğim kadarıyla 3 arkadaşımız Başkanlık için yarışıyor. Ben bütün aday arkadaşlara başarılar diliyorum. tüm Aday arkadaşlarımıza ayrıca eşit mesafe uzaklıktayım.
Kilis için her türlü taşın altına elimizi sokarız
Kilis için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Kilis'in her türlü sorun ve sıkıntısının yanındayız. Kilis'te takip ettiğimiz Ankara'da takip edilmesi gereken projelerimiz var. 
Projelerin Kilis'e kazandırılması için gerekli adımları Milletvekillerimiz ile birlikte Ankara'da atıyoruz. Bizler Kilisliyiz Kilis için varız ve elimizi taşın altına her koşulda sokmak için çaba gösteriyoruz dedi.
Başkan Serhan Diyarbakırlı ayrıca günün anısına Kilisli gazeteciler ile birlikte pasta kesti. Haber Mustafa GÜNAL
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER