YEREL

Dünya Beslenme ve Gıda İsrafını Önleme Haftası etkinliği düzenlendi

Kilis’te Yunus Emre İlkokulu öğrencilerimize yönelik “Dünya Beslenme ve Gıda İsrafını Önleme Haftası" etkinliği düzenlendi.

Dünya Beslenme ve Gıda İsrafını Önleme Haftası etkinliği düzenlendi
11-10-2024 11:17
11-10-2024 11:20

Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama salonunda,  Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Kilis Vali Yardımcısı Murat Demirbilek, Tarım ve Orman İl Müdürü Levent Küçük, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Müdür Yardımcısı, okul idaresi, Şube Müdürleri ve personeli katılımlarıyla; Yunus Emre İlkokulu öğrencilerimize yönelik “Dünya Beslenme ve Gıda İsrafını Önleme Haftası" etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte Öğrenciler beslenmede ve israfın önlenmesinde bilinçlenmesi amacıyla hazırlanan video izletildi. Artan ekmek ve gıdaların nasıl değerlendirilebileceğine yönelik birkaç örnek yemek  Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlandı ve ilkokul öğrencilerimiz ile katılımcılara ikram edildi.


Gıda israfını temsil eden “CANO" ve su tasarrufunu temsil eden “CAN SUYU" maskotlarımız öğrencilerimizle tanıştırıldı.
İlkokul öğrencilerimizden geleceğimiz için doğal kaynaklarımızı koruma, sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimseme, israfı azaltma konularında daha bilinçli birer birey olma sözü alındı.
Öğrencilere hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile etkinliğimiz sonlandırıldı.

Haber : Mehmet Reyhanlı 

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER