YEREL

CHP İl Başkanı Hangillioğlu "Kuruluşumuzun 101.nci yılında Tüzük kurultayımızdayız"

Cumhuriyet Halk Partisi Kilis il başkanı Ahmet Hangillioğlu, Merkez ilçe Başkanı Ahmet Geloğlu ile birlikte 6-9 Eylül tarihleri arasında 4 gün süren CHP Tüzük kurultayına katılım sağladı.

CHP İl Başkanı Hangillioğlu "Kuruluşumuzun 101.nci yılında Tüzük kurultayımızdayız"
09-09-2024 13:08
09-09-2024 13:09
Tüzük kurultayının çok muhteşem bir şekilde geçtiğini dile getiren İl Başkanı Hangillioğlu ayrıca Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 101.nci yılının tüm ülkemize ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulundu.
CHP Kilis il Başkanı Ahmet Hangillioğlu yaptığı açıklamada;
"“Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi 101 yaşında. Cumhuriyet Halk Partisi bir ulusun kurtuluş mücadelesi ve dünyaya örnek olan tek partidir. Kuruluşundan 50 gün sonra Cumhuriyet’i ilan ederek Cumhuriyetin kurucu partisidir. Kurulduğu günden bu yana Milli Egemenlik, demokrasi ve tam bağımsızlıktan yana net tavrını ortaya koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları diktatörlüğün ve faşizmin hakim olduğu yıllarda, dünyada milli egemenlik ve demokrasi diyerek, tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bununla da yetinmemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nde aklın ve bilimin hakim olduğu, kadın ve erkeği ile herkesin eşit olduğu, ilerici bir devlet yaratmıştır” dedi.
Haber: Mustafa Günal 
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER