GÜNDEM

Belediye Başkanı Bilecen’den bir yanlış karar daha!

31 Mart yerel seçimlerinde Kilis halkının güven oyunu alarak Kilis Belediye Başkanı seçilen Hakan Bilecen, kendisini seçim çalışmalarında yalnız bırakmayan ve aday olmasına vesile olan teşkilatı tanımazdan gelerek her geçen gün adeta Belediyeyi kendi ve kendisine yakın olan kişilerin lehine kullanmaya başladı.

Belediye Başkanı Bilecen’den bir yanlış karar daha!
12-06-2024 11:21
12-06-2024 11:31
KİLİS
Edindiğimiz son bilgiler dahilinde kendisine yakın olan kişi veya kişileri tabiri caiz ise ‘’LORD’’ etme işine yeltendiğini bir basın mensubu olarak duyduğumuzda bizler de bunun doğruluk payının olup olmadığını araştırdığımızda maalesef bu girişimin doğru olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Şöyle ki başkana yakın olduğu bilinen kişi veya kişilere Kilis genelinde bulunan parkların bakım ve temizliği için ihale yapılmadan bu işin verilmesi akıllara diyet borcumu var sorusunu getirdi. 
Belediye Başkanının göreve geldiğinin ilk haftalarında Kilis’te bulunan Suriyeli esnafların Arapça tabelalarını söktürmesi ve şimdilerde ise aile dostu, arkadaş, akraba vb. kişilere tevdi edilen bu gayri resmi iş ile 10 kişiden oluşan Suriyelilerin çalıştırılması "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" deyimini tetiklerken, "Belediye içinde yeni bir işveren mi oluşturuluyor?" sorusunu akıllara getiriyor.
Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan işçiler var iken başkanın neden böyle bir yanlışa başvurduğunu da anlamış değiliz. Buradan başkana sormak isteriz bu parklarda çalışan Suriyeli insanların SSK primleri yatırılıyor mu? Hangi şartlar altında çalıştırılıyor? Ücretleri neye göre veriliyor? Bu iş için Belediyenin kasasından ne kadar bütçe ayrıldı? Neden açık ihale usulü yapılmadı? Neden özellikle bu size yakın olan kişi veya kişilere bu pastadan hisse çıkartıldı? Umarız başkan kamuoyuna ivedi bir şekilde açıklama yapacaktır.
(Haber Merkezi)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER