Kilis’te etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için jandarma ekipleri doğaya yem bıraktı.
Kilis İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Musabeyli İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla besleme faaliyeti gerçekleştirdi. Keklik, bıldırcın, üveyik, dağ tavşanı, sincap ve kaplumbağa gibi tarım ekosisteminde önemli rol oynayan yaban hayvanları için ormanlık alanlara yem bırakıldı.
Yetkililer, kış aylarında yaban hayvanlarının hayatta kalmasını desteklemek amacıyla bu tür besleme çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Jandarma ekipleri, doğanın dengesini koruma ve çevreye duyarlılık adına yürüttükleri bu tür faaliyetlerle farkındalık oluşturmayı hedefliyor Haber:İbrahim Güneş