DÜNYA

Afrika Kamerun Yolculuğu Gezi Notları-2

TÜRKİYE'den Çarşamba gece yarısı başlayan yolculuğumuz 15 Haziran arefe günü kurban keseceğimiz Müslümanların yoğun olduğu Kousseri bölgesini 9 saatlik karayolculugu sonrası ulaşır ulaşmaz ilk işimiz keseceğimiz kurbanlıkların kontrolü için yola çıkmak oldu...

Afrika Kamerun Yolculuğu Gezi Notları-2
25-06-2024 13:19
25-06-2024 22:10
Partner kuruluşumuzun temin ettiği araçlarla bizi daha önceden ayrılan kurbanlıkların olduğu yere 1.5 saatlik yolculuk sonrası giderek kurbana uygun olup olmadıklarının kontrolü ( diş atma , zayıflık vb) yapıldı, uymayanlar işaretlerinerek ayrıldı.  Bir gün sonra bayram sabahında buluşmak üzere bölgeden ayrıldık.
Bayram sabahı kurbanlıkların kesileceği köye bir buçuk saatlik bir yolculuktan sonra ulaştık köylülerle birlikte bayram namazını kılarak daha sonrasında köy odasında bayramlaşma yapıldıktan sonra ilk gün keseceğimiz 60 adet büyük başın kurban kesimi için işimize koyulduk . Sabah 6.30'da başlayan İlk günkü faaliyetimiz akşam 5'te ELHAMDÜLİLLAH bitirdik. 2. gün sabah 7'de başlayan faaliyetimiz 40 adet büyük baş kurbanlık  kesimi ve bağışçılar için video çekimi ile sonrasında kurban eti dağıtımı yapılarak saat 3 civarında sonuçlandırılarak kesim işlemleri tamamladık. Kurban bayramının 1 günü ve 2 günü kesim sürecinde yerel halkla ve çocuklarla kurduğumuz diyaloğu bizi ziyadesiyle mutlu etti. Yanımızda getirmiş olduğumuz hediyeleri çocuklara dağıtırken o çocukların yüzündeki mutluluğu görmek bize bölgenin coğrafi zorluğunu ve bayramda ailemizden şehrimizden ülkemizden ayrı olmanın hüznünü gidererek Bayram sevincini onlarla birlikte yaşama imkanı bulduk.
Afrika Kamerun ve sonrasında uğradığımız Çat belgeselleri izlediğimiz gibi yokluğun fakirliğin diz boyu değil boğaz boyu olduğu bir coğrafyaydı özellikle köylerde halen elektrik ve su ve diğer imkanlar yoktu, kerpiçten evler üzerleri sazlarla kaplı çatılar bir odadan oluşan bu evler de insanlar yaşam sürüyordu. 
Şehirler bir nebze köylere göre daha imkanı olsa da şehir merkezinde dahi yolların çok kötü olduğu her yerin çöplerle kaplı olduğu fakirliğin her yere yayıldığı bir coğrafyaydı. (Haber Merkezi)
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER