Kamerun yüzde 70 Hıristiyan yüzde 20 di Müslüman ve yüzde 10 nu yerel dinlere inanan bir ülke. Kamerun’u yüzyıllar boyunca Avrupalı devletler en sonda Fransızlar sömürmüşler. 1960 yılında bağımsızlık kazanılsa da sömürgenin etkisi hâlâ devam ediyor. (Fransa’nın anlaşmalar gereği yıllık 100 milyar dolar vergi almakta olduğu söyleniyor) Yabancı kültür (Fransız kültürü ve dili) yerel kültürün her zaman bir adım önünde. Halk nerdeyse tamamı Fransızca biliyor ve konuşuyor resmi dilde Fransızca olarak kabul edilmiş durumda.
Kamerun vizeyi geç vermesinden dolayı uçak bileti bayram yoğunluğundan dolayı da bulunamadığı için Müslümanların yoğun olduğu en kuzeydeki Kousseri bölgesine ulaşmak için en güneydeki Douala ya gitmek zorunda kaldık.( İki şehir arası yaklaşık 1800 km)
Müslümanların yoğun olduğu en kuzeydeki Kousseri şehri ve bölgesine ulaşmak için iki yolumuz vardı birincisi 2 gün sürecek karayolculuğu ikincisi ise iç hatlardan bilet olarak Marva şehrine gidip oradan 9 saatlik karayolculuguyla Kousseri bölgesine ulaşmaktı. Kilisli hemşerimiz Mehmet bey Douala'da bir şirkette ticaretle uğraşmaktaydı onunla orada buluştuk ve bizi ağırladı, oradaki Türk lokantasında o bölgedeki Türklerle bizi tanıştırıp ülke hakkında ve dikkat etmemiz gereken hususlar konusunda bilgi alışverişini alışverişi yaptık. Güzel dostluklar kurduk. Bir gün orada kaldıktan sonra iç hatlar bileti bularak (Türkiye'nin 6 katı fiyatına) Doualadan Marva şehrine 2 saatlik bir uçuş yaptık. Oradan da eski bir 1990 model taksiyle 240 kilometrelik yolu yaklaşık 8 saatte alarak Kousseri şehrine kurban keseceğimiz bölgeye ulaştık.
240 kilometrelik bu yolculuk hayatında yapmış olduğum yolun adının olup kendisinin olmadığı bir yolculuk oldu çünkü 60-70 yıl önce yapılan bu yol hiç ondan sonra tamirat görmemiş çukurlarla tümseklerle dolu olan bu yol bazen kenarından bazen sol bazen sağ tarafından nereden yol bulunursa araçların gitmiş olduğu bir yoldu. Kamerun'un iç hatlarını Çad ülkesine bağlayan ana yoldu! (Haber Merkezi)