TEKNOLOJİ

Adana Teknofest'te Musabeyli rüzgarı

Bu yıl Adana'da düzenlenen festivaline TEKNOFEST festivaline Kilis'in Musabeyli Kaymakamı Erdem Karanfil, belediye Başkanı Mehmet Ölmez ile birlikte Musabeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kankılınç öğrenciler ile birlikte katıldı.

Adana Teknofest'te Musabeyli rüzgarı
06-10-2024 13:51
06-10-2024 13:53

Adana'da ki TEKNOFEST'te öğrenciler bilgi ve hünerlerini gösterirken ayrıca alanı gezme fırsatıda buldular.


Musabeyli ilçe Kaymakamı Erdem Karanfil yaptığı açıklamada,
" Milli Teknoloji Hamlesi Ülkemiz ve gençliğimiz için üzerinde durulması gereken en önemli konulardan biridir. Bu nedenle, bu yıl Adana`da gerçekleştirilen Teknofest`e katılım sağlamanın, yarışmanın, tüm yenilikleri bizzat dokunarak test etmenin anlamı büyük. Dijital çağda yaşadığımız gerçeği malumunuzdur. Gençlerimizin Ülkemizin huzuru ve güvenliği için dijital üretim yapmak ise bir mecburiyettir. Bu doğrultuda,  Musabeyli İlçemizin öğrencileri de Teknofest`e katılım sağlamışlardır. Bizler de onları yalnız bırakmayarak hem destek olduk hem de sevinçlerine ve coşkularına ortak olduk. Öğrencilerimizi, gençlerimizi bu tür çalışmalara yönlendirmeye ve her zaman desteklemeye devam edeceğiz" dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kankılınç ise, ‘Bir çocuk gelsin bir uçağa dokunsun’ projesi kapsamında bu yıl Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’e köy-merkez demeden ilçemiz tüm okullarından öğrencilerle katıldık. 270 öğrencimizin, 6 otobüs ile katıldığı bu faaliyetle Yerli üretim olan İHA-SİHA, Hürkuş, Kızılelma, Çelik Kubbe araçkarı, çeşitli silah sistemleri, Elektrikli araçlar ve daha pek çok teknolojik ürünleri öğrencilerimizle yerinde inceleme, izleme ve deneyimleme imkanı bulduk. Hatta Helikopter ile havadan Adana  semalarında bir müddet gezinen öğrencilerimiz için bu unutulmaz bir aynıydı. Musabeyli İlçemizin şartları her ne kadar sınırlı olsa da, aslında istenildiğinde her şeyin ulaşılabilir olduğunu gören öğrencilerimiz için bu ziyaretler çok iyi bir motivasyon ve sevinç kaynağı oldu.


Üreten ve geliştiren Teknofest Gençliğine çalışmalarında başarılar diliyor, emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Haber Merkezi

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER