GÜNDEM

Açıklanan kurbanlık fiyatlarına vatandaşlardan tepki!

Fahiş fiyatla yine kurbanlık mı satılacak?

Açıklanan kurbanlık fiyatlarına vatandaşlardan tepki!
28-05-2024 14:56
28-05-2024 14:58
KİLİS

Dün Kilis Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Kırmızı Et üreticileri Birliği ve Damızlık Büyükbaş Yetiştiricileri Birliği Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatlarını açıkladılar.

Açıklanan fiyatların çok yüksek olarak açıklandığını dile getiren vatandaşların geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kurban fiyatları konusunda vatandaşların mağdur olacağını belirttiler.

Geçen yıl ne olmuştu? Kurbanlık satış bölgesine enkazlar dökülmüş dışarıdan gelecek olan üretici ve tüccar Kurbanlıkları Kilis'e getirememiş ve fiyatlar ikiye katlanmıştı. Geçen yıl vatandaşlar fahiş fiyatlardan Kurbanlık alırken bu yıl aynı durma düşmekten korkuyorlar.

Tepkilerini ilk ağızdan dile getiren vatandaşlar, açıklanan fiyatlar çok yüksek. Bu fiyatlara hangi vatandaş alıp doğru düzgün Kurban kesecek. Bizler duyuyoruz hemen yanı başımızda hem de büyükşehir olmasına rağmen Erkek toklular 190 liradan satışı gerçekleştiriliyor. Kilis Gaziantep'in bir mahallesi kadar iken açıklanan fiyat İstanbul, Ankara, Adana gibi iller arasında. Eğer dışarıdan Kurbanlık gelmez ise yine vatandaşlarımız fahiş fiyattan mı kurbanlık alacaklar diyorlar.
Ayrıca vatandaşlar yetkililerin duruma bir an önce çözüm getirmesini de istiyorlar. (Haber Merkezi)

TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER