GÜNDEM

Yıldız: Türk Milletinin aklı ile asla oynamayın

Alperen Ocakları Kilis İl Başkanı Ahmet Yıldız “Yunanistan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya'da öğrenci yetersizliği gerekçesiyle dört Türk azınlık ilkokulunu daha Yunan makamlarınca kapatılacağı bilgisi basına yansımıştır” dedi.

Yıldız: Türk Milletinin aklı ile asla oynamayın
25-08-2024 16:23
25-08-2024 16:25
KİLİS
Google News
Başkan Yıldız mesajında “Batı Trakya'da faaliyetlerine devam eden azınlık okullarının sayısı her eğitim ve öğretim yılı başlangıcında sistematik biçimde uygulanan politikalar neticesinde azaltılarak sayısı 86'ya kadar düşürülmüştür. Soydaşlarımızın velileri  bu yaşananları, Türk azınlık öğrencilerinin Yunan devlet okullarına gönderilmesini amaçlayan ve Türk köklerimizin sökülmesine yönelik adımlar olduğunu degerlendirmektedir. Batı Trakya Türk soydaşlarımızın hakları Lozan Antlaşması’yla güvenceye alınmasına rağmen, sahip oldukları pek çok hak farklı şekillerde Yunanistan tarafından ihlal edilmektedir. 
Yunanistan ve içerdeki baş hainlerine diyeceğimiz odur ki, Lozan Antlaşması'nı her anlamda yok hükmünde saymaya devam eden ve kökleri içeride olan bu gerici Ortodoks zihniyet, Kurtuluş Savaşı'nda Türk Milletinden yediği demir yumruğu özleyen uygulamalara devam etmesi halinde bu sefer çelik darbeyi kendi topraklarında bir daha hayat bulmamak üzere görecektir. Türk Milletinin aklı ile asla oynamayın çünkü tarihteki tüm Çılgın Türkler karşınızda hayaletiniz oluruz.
Bu vesile ile Batı Trakya Türklerinin efsane lideri Dr.Sadık Ahmet’i saygıyla anıyorum mekanı cennet olsun” diye konuştu. MUSTAFA GÜNAL
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ