YEREL

Vali Tahir Şahin " Ahilik teşkilatı; ticaret, zanaat ve mesleğin ahlak ve doğrulukla kurumsallaşmış halidir"

Kilis Valisi Tahir şahin Ahilik haftası kutlamaları programında bir mesaj yayınlayarak Ahilik haftasını kutladı.

Vali Tahir Şahin " Ahilik teşkilatı; ticaret, zanaat ve mesleğin ahlak ve doğrulukla kurumsallaşmış halidir"
23-09-2024 12:55
23-09-2024 12:57
Google News

Kilis Valisi Tahir Şahin yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.
"Toplumumuzu manevi bakımdan imar eden ve sarsılmaz temeller üzerine yerleştiren Ahilik, en kıymetli hazinelerimizdendir.
13’üncü yüzyılda Ahi Evran-ı Veli tarafından kurulan Ahilik teşkilatı; ticaret, zanaat ve mesleğin ahlak ve doğrulukla kurumsallaşmış halidir.
Ahilik, Selçuklu döneminde Türk- İslam medeniyetlerini kaynaştıran bağ, Osmanlı’yı cihan devleti yapan sır, İstiklal Harbi’nin arkasındaki özveridir
Zamana yenik düşmeyen, rengi solmayan, değerinden bir şey kaybetmeyen Ahilik, bugünün dünyasının ihtiyaçlarına da derman olacak düsturlarıyla varlığını devam ettirmektedir.
Türk Milleti’nin kişiliğinde var olan sevgi, hoşgörü gibi özellikleri gözardı etmeden kurumsallaşarak, huzurun sağlanmasına, yardımlaşmanın ve dayanışmanın yaşatılmasına katkıda bulunan Ahilik, iş yaşamında etiğin ve çalışma disiplininin özümsenmesinde etkili olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle, medeniyet tarihine Türk kültürünün armağan ettiği bu güçlü mirasın korunmasını temenni ediyor,tüm Kilisli hemşehrilerimizin, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın "Ahilik Haftasını" kutluyor ve çalışma hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

HABER: Mehmet Reyhanlı

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ