GÜNDEM

Vali Tahir Şahin: “Aziz Milletimizin en büyük destekçisi yine basınımız olmuştur”

Kilis Valisi Tahir Şahin, basından sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümü ve “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Tahir Şahin: “Aziz Milletimizin en büyük destekçisi yine basınımız olmuştur”
23-07-2024 12:29
23-07-2024 12:31
KİLİS
Google News
Vali Şahin yayımladığı mesajında “Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. 
Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur.
Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımız önemli görevler üstlenmektedir.
Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık anlayışı içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem arz etmektedir.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Basın, milletin müşterek sesidir” veciz ifadeleriyle basınımızın bu önemli misyonunu en güzel şekilde belirtmişlerdir. Hiç kuşku yok ki hürriyet ve demokrasi mücadelesi veren Aziz Milletimizin bu yolda aldığı mesafenin en büyük destekçisi yine basınımız olmuştur. 
Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümü münasebetiyle, ilimizde faaliyette bulunan yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşlarımız ve ulusal haber ajansı temsilcilerimiz başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en kalbi duygularımla kutlar, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar dilerim” diye konuştu.
Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ