YEREL

Vali Şahin "30 Ağustos Zaferi Milletimizin beka mücadelesinin en kritik dönüm noktasıdır"

Kilis Valisi Tahir Şahin 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Şahin "30 Ağustos Zaferi Milletimizin beka mücadelesinin en kritik dönüm noktasıdır"
29-08-2024 11:26
29-08-2024 11:27
KİLİS
Google News
Kilis Valisi Tahir Şahin yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Tarihi zaferlerle dolu Aziz Milletimiz ve Şanlı Ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı büyük zaferin 102. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.
Büyük Taarruz ve bu taarruzu taçlandıran 30 Ağustos Başkomutan Meydan Muharebesi, Milletimizin asırlardır sürdürdüğü beka mücadelesinin en kritik dönüm noktalarından biridir.
Milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı bu zaferle 1071 Malazgirt’te bize yurt kılınan bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha tescil etmiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle 30 Ağustos Zaferi “Türk Ordusu’nun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek güç ve kahramanlığını tarihte bir daha belirleyen çok büyük bir eserdir”.
“Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı” olan bu zaferlesadece vatan toprakları düşman işgalinden kurtarılmadı aynı zamanda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün liderliğinde, Millet egemenliğine dayanan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ nin sağlam temeller üzerinde kuruluş süreci de başlatıldı.
Büyük Zafer’e ilham veren ruh, inanç ve irade, 102 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimize istikamet çizmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusuGazi Mustafa Kemâl Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Kilisli hemşehrilerimin ve Şanlı Ordumuzun tüm mensuplarının, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum" dedi.
HABER : MUSTAFA GÜNAL 
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ