GÜNDEM

Vali Şahin 19 Eylül Gaziler günümüz kutlu olsun

Kilis Valisi Tahir Şahin 19 Eylül gaziler günü münasebetiyle yazılı bir açıklamada bulundu. 

Vali Şahin 19 Eylül Gaziler günümüz kutlu olsun
18-09-2024 16:04
18-09-2024 16:05
KİLİS
Google News
Vali Şahin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
"Tarihimizin en önemli savaşlarından olan, Türk halkının maddi ve manevi bütün kaynaklarıyla cepheye koştuğu Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 'Mareşal Rütbesi' ile 'Gazilik' unvanı verilmiş ve 19 Eylül “Gaziler Günü” kabul edilmiştir.
Bugün, 19 Eylül Gaziler Günü'nde, vatanımız uğruna canını ortaya koyan, kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Tarihimiz boyunca, bağımsızlığımız ve egemenliğimiz için büyük fedakarlıklar gösteren gazilerimiz, milletimizin onuru ve gurur kaynağıdır.
Gazilerimiz, vatan savunmasında gösterdikleri cesaret ve özveri ile bizlere ilham vermekte, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmektedir. Onların kahramanlıkları, bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama irademizin simgesidir.
Devlet olarak, gazilerimizin haklarını her daim koruyacak ve onlara gereken değeri vereceğiz. Gazilerimize olan borcumuzu ödemek için çalışacak, onların refahını ve huzurunu her zaman ön planda tutacağız.
Vatanımız için canını gözünü kırpmadan feda eden Aziz Şehitlerimizin kıymetli emanetleri Şehit yakınlarımız ve Kahraman Gazilerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur.
Bu anlamlı günde, Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, milletimize birlik ve beraberlik içinde aydınlık yarınlar diliyorum" dedi. MEHMET REYHANLI
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ