POLİTİKA

Saadet Partisi İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı

Saadet Partisi Kilis İl Başkanı Şerif Karakurt İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları kesintisiz olarak 10 aydır devam ediğini söyledi

Saadet Partisi İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı
07-08-2024 10:56
07-08-2024 10:58
Google News

SALDIRILARA TEPKİ GÖSTERDİ

Saadet Partisi Kilis İl Başkanı Şerif Karakurt, Gazze saldırılarına tepki gösterdi. Karakurt, “ Bu süreçte İsrail tarafından on binlerce sivil öldürülmüş, temel haklar ve özgürlüklerin neredeyse tamamı bilinçli ve ısrarlı bir şekilde ihlal edilegelmiştir. İsrail saldırılarının özellikle sivil halkı hedef aldığı gerçeği; hastanelere, okullara, çadır kamplarına ve sivil yerleşim yerlerine yapılan saldırılarla açıkça görülmektedir. İnsanların en temel ihtiyaçlarının karşılandığı hastaneler, aşevleri, okullar ve ibadethanelere yönelik sistemli saldırılar, İsrail’in savaş hukukunu hiçe saydığını alenen göstermektedir. İsrail’in Gazze’ye yönelik kuşatma ve ambargosu insanlık dışı boyutlara ulaşmış ve 2 milyonun üzerinde sivil halkı doğrudan etkilemiş ve etkilemeye devam etmektedir. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya gibi Batı ülkelerinin bu açık ihlaller karşısında takındığı tavır ise daha da vahimdir” dedi.

‘GAZZE HALKININ YANINDAYIZ’

Saadet Partililer olarak gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda Gazze halkının yanında olduklarını dile getiren Karakurt, “Her yönüyle ortaya koymaya devam edeceğiz. İnsanın sadece ve sadece insan olması sebebiyle doğuştan ve doğal olarak sahip olduğu bütün temel hak ve hürriyetlerin Gazze’deki her bir kardeşimizi de kapsadığını bütün dünyaya hatırlatmaya devam edeceğiz. Saadet Partisi olarak İsrail’in hukuksuz saldırılarının peşini bırakmayacağımız ve her alanda takipçisi olacağımız bilinmelidir” şeklinde konuştu.

Haber: Mustafa Günal 

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ