GÜNDEM

Para etmeyen biber yağmur suyuna kapıldı

Kilis Ziraat Mühendisleri Odası başkanI Güven Özdemir bir kaç gün önce Musabeyli ilçesinde etkili olan yağmurun çiftçinin el emeği göz nuru olan bibere büyük bir zayiat verdiğini dile getirerek çiftçilerimizin umutları suya kapılıp gitti dedi.

Para etmeyen biber yağmur suyuna kapıldı
22-09-2024 12:23
22-09-2024 12:24
KİLİS
Google News
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada binbir zahmetle sofralarımıza gelen biberin acı yolculuğunun olduğunu dile getiren Kilis Ziraat mühendisleri odası başkanı Güven Özdemir yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi.
"Binbir emekle yetiştirilen el emeği ve  alınterinin neticesinde  nafakasını  kazanma umudundan olan çiftçilerimizin umutları yağan yağmurla suya kapılıp gitti. Zaten para etmeyen biber yağan yağmurla sele kapılıp gitti.
Soframıza gelen bir ürün,çiftçimizin binbir zahmet  ve emek vererek alınteri dökerek yetiştiriliyor.Çok meşakkatli ve zor bir süreçten sonra birde ürün para etmezse çiftçi  perişan.
Bu sene hiçbir ürün hakkettiği değerden satılmadı. Çiftçimizin hiçbir ürünü para etmedi.  Çiftçimizi toprağa küstürürsek bunun faturası ağır olur, çiftçimizin desteklenmesi şart.Tarlada üç kuruşa alınan ürün markette fahiş fiyata satılıyor.
Üretici perişan, tüketici mağdur...
Kazanan Aracılar 
Acilen bu makasında kapatılması için gerekli adımlar atılmalı kooperatifleşmenin üreticiden direk tüketiciye arz edilecek pazaryerlerinin kurulması lazım. Unutmayalım ne kadar paranız olursa olsun ekmek yapacak bir kilo buğdayın yoksa açsınız.
Tüm çiftçilerimize özellikle Musabeyli'de ki Hasanceli deki biber üreticilerimize geçmiş olsun.
Rabbim tüm Üreticilerimizin yardımcısı olsun" dedi. MEHMET REYHANLI
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ