SAĞLIK

Kilis'te bir ilk ameliyat daha  

Türkiye'de ender kliniklerde gerçekleştirilen mikrotia operasyonu Op. Dr. Fatih Dipçin ve ekibi öncülüğünde Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi. 

Kilis'te bir ilk ameliyat daha  
24-09-2024 15:21
24-09-2024 15:24
KİLİS
Google News

Konu hakkında açıklama yapan Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fazıl Arısoy şu bilgilere yer verdi.

‘’Doğumsal olarak dış kulak yolu gelişmemiş/olmayan hastaya kendi dokusu kullanılarak kulak kepçesi oluşturuldu. Kulak genel yapısını oluşturmak için gerekli olan kıkırdak taslak hastanın akciğerlerinin sönmesi/zarar görmesi pahasına hastanın kaburgalarından elde edildi. Elde edilen kaburgalara kulak şekli verilerek taslak hazırlandı. Hazırlanan taslak kulak için uygun pozisyonda cilt altına gömüldü.

Operasyon yaklaşık 8 saat sürdü komplikasyonsuz ve başarılı bir şekilde sonlandırıldı. Hastanın genel durumu iyi olup servis takipleri devam etmektedir.

Cilt yapısının oturması ve taslağın yeni pozisyonuna adapte olması bekleniyor. Adaptasyon surecinin (3-6 ay) sonunda ayırma ameliyatı planlanıyor’’ diye konuştu.
MEHMET REYHANLI

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ