YEREL

Vali Şahin : ‘’Mercidâbık Zaferi, Osmanlı Egemenliğinin başlangıcı olmuştur’’

Kilis Valisi Tahir Şahin, 24 Ağustos Mercidâbık Zaferi’nin 508. ve Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 8. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak ‘’Büyük Hükümdar, Osmanlı İmparatorluğu’nun 9. Padişahı, İlk Osmanlı Halifesi Yavuz Sultan Selim Han’ın tarihe altın harflerle yazdığı Mercidâbık Zaferi’nin 508. yıl dönümünü kutluyoruz’’ dedi.

Vali Şahin : ‘’Mercidâbık Zaferi, Osmanlı Egemenliğinin başlangıcı olmuştur’’
23-08-2024 15:13
23-08-2024 16:11
KİLİS
Google News
Vali Şahin mesajını şöyle sürdürdü. ‘’24 Ağustos, Balkanlar’dan Anadolu’ya ve Ortadoğu’ya uzanan bir coğrafyada barış, huzur, birlik ve beraberliğin sağlandığı, adaletin ve hoşgörünün tesis edildiği önemli bir tarihi olayın yıldönümüdür.
Osmanlı Devleti’nin zor ve olumsuz şartlarda bulunduğu bir dönemde Memlüklülere karşı kazandığı Mercidâbık Zaferi, devletin askeri, siyasi ve iktisadi politikalarına önemli faydalar sağlamış, Ortadoğu ve Afrika’ da yüzyıllarca sürecek olan Osmanlı Egemenliğinin başlangıcı olmuştur.  
Osmanlı Devleti bulunduğu her coğrafyaya huzur ve barış getirmiş, bu durum yıllar boyu sürmüştür. Ancak günümüzde bu huzur ve barış ortamının sürdüğünü söyleyemeyiz. Gerek yanı başımızda gerekse dünyanın farklı ülkelerinde yaşanan hadiseler içler acısıdır. Biz Millet olarak, dünyanın neresinde olursa olsun, zalimin zulmü altında zor durumda olan halklara yardım elimizi uzattığımız gibi, Ortadoğu coğrafyasına da yardım elimizi uzattık ve uzatmaya da devam edeceğiz. Buralarda yaşanan elim hadiselere duyarsız ve tepkisiz kalmadık, kalmayacağız.
Bilinmelidir ki: bizim tarih sahnesindeki hiçbir adımımız nedensiz ve birbirinden bağımsız değildir. Nitekim, şanlı bir zaferle sonuçlanan Mercidabık Savaşı'ndan 500 yıl sonra aynı topraklar, ülkemizin sınır güvenliğini tesis etmek, terör örgütlerinin şehrimize ve ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını bertaraf etmek, bölgemizde huzur ve güveni korumak, yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşlerine imkan sağlamak amacıyla 24 Ağustos 2016 sabahı başlayan ve yine zaferle neticelenen 8. yıl dönümünü andığımız Fırat Kalkanı Harekatı'na sahne olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Komutan Yavuz Sultan Selim Han başta olmak üzere, bütün ecdadımızı ve Fırat Kalkanı Harekâtı’nda canlarını bu vatan uğruna seve seve feda eden Şehit Binbaşımız Bülent Albayrak ile tüm Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi saygıyla anıyor, Mercidâbık Zaferi’nin ev sahibi olan Kilisli Hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum’’ diye konuştu.
Haber : 
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ