GÜNDEM

KİZO Başkanı Kara: Çiftçi toprağa küstü, ürünü para etmiyor

Kilis Ziraat Odası (KİZO) Başkanı İbrahim Kara, Kilis nüfusun yüzde % 55’nin tarım kesiminde çalıştığını belirterek, yıllardan beri izlenen yanlış tarım politikaları sonucu ve tarımsal girdi fiyatlarındaki aşırı yükselişlerden dolayı çiftçinin toprağını işleyemez, ürününü satamaz hale geldiğini ifade etti.

KİZO Başkanı Kara: Çiftçi toprağa küstü, ürünü para etmiyor
05-08-2024 16:31
06-08-2024 11:13
KİLİS
Google News

‘’Çiftçi Toprakla Barıştırılmalı’’

Kara, tarım sektöründe girdi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle üretim yapamaz hale gelen çiftçinin köyünü, toprağını terk ederek büyük şehirlere göç ettiğini ve toprağa küstüğünü ifade etti. Kara, çiftçiyle toprağın barıştırılması gerektiğini vurguladı.
Geleneksel ürünlerin yanında, alternatif ürün ekimi ve Çiftçilerimizin Pazar sorunun çözümlenmesi için devletin çiftçiye daha çok destekleme unsuru, Pazar imkanı sunmasını ve girdi fiyatlarına indirim uygulanması halinde, ülke tarımının ve özellikle ekonomisi tarıma dayalı olan Kilis İlimizin yeniden canlanacağına dikkat çeken KİZO Başkanı Kara: “Tarım sektörü Türk sanayisinin önemli miktarda hammaddesini karşılamasına rağmen gerekli teşvik ve desteği göremiyor. Toprağa küsen çiftçi, köyünü toprağını ve üretimi terk ederek şehirlere göç etmiş üretimden çekilmiş ve bu da işsizlik ile üretimi sorunu yaşanmasına yol açmıştır. Çiftçiyi toprağıyla tekrardan barıştırmanın zamanı gelmiştir. Çiftçinin desteklenmesi ülke ekonomisine yeniden canlılık kazandıracaktır” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ