YEREL

Kilis Valisi Tahir Şahin "Kilis'in huzuru, Türkiye'nin huzuru"

Kilis Valisi Tahir Şahin son 3 ay içerisinde Kilis Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığını yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili olarak basın açıklamasında bulundu.

Kilis Valisi Tahir Şahin "Kilis'in huzuru, Türkiye'nin huzuru"
13-09-2024 12:36
13-09-2024 12:38
Google News
Vali Şahin yaptığı basın açıklamasında Emniyet ve jandarma personeline üstün başarılarından dolayı teşekkür ederken "Kilis'in huzuru, Türkiye'nin huzuru  diyoruz" dedi.
Kilis Valisi Tahir Şahin yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
"Değerli basın mensupları,
Bu yılın Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan 3 aylık dönemde ilimizde meydana gelen olaylara ilişkin Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.
Kıymetli Hemşehrilerim;
Uzun bir yaz tatilinden sonra bu hafta pazartesi günü ilk ders zilin çalmasıyla birlikte yavrularımız öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuştular. Bizlerde bu sevince ortak olduk.
Bu yıl Kilis’ imizde54.850 yavrumuz 197 okulumuzda, 1.690 derslikte ve3000’i aşkın kıymetli öğretmenimiz eşliğinde  eğitim öğretimlerine başladılar.
Tüm eğitim camiamıza, kıymetli ailelerimize ve sevgili öğrencilerimize başarı dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum.
Geçen dönem olduğu gibi 2024-2025 döneminde de öğrencilerimizin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim görebilmeleri için tüm tedbirlerimizi aldık ve almaya da devam ediyoruz.
Bu çerçevede okul çevresinde faaliyet gösteren iş yerleri ve parklarda denetimlerimiz kesintisiz devam etmektedir. Ayrıca şahıslar, araçlar ve servis araçları üzerinde denetimlerimiz ekiplerimizce titizlikle yapılmaktadır.
Değerli Basın mensupları;
Bilindiği üzere düzenli olarak Kadim ve Ensar şehrimizin genelinde meydana gelen Asayiş ve Güvenlik olaylarını istatiksel verilerle sizlerle paylaşıyoruz.
Bugünde kolluk kuvvetlerimizin Güvenlik ve Asayiş olaylarına yönelik olarak yapmış oldukları faaliyetler hakkındadaha şeffaf ve etkin bir yönetim anlayışının gereği olarak siz kıymetli basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna bilgilendirmelerde bulunacağız.
Bilgilendirmeye geçmeden önce siz kıymetli basın mensuplarımız aracılığı ile kıymetli vatandaşlarımıza önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum.
Kıymetli vatandaşlar,
Kültürümüzün bir parçası olan bayram, düğün, nişan, asker uğurlaması, spor müsabakası gibi etkinlikler sırasında veya sonrasında ateşli silahla havaya ateş açılması sonucunda maalesef istenmeyen olaylar yaşanabilmektedir. Bu hepimizin duyarlı olması ve bilinçlenmesiyle mücadele edeceğimiz bir durumdur.
Lütfen Mutluluğa Kurşun Sıkmayalım, Geleceği Karartmayalım.
Emniyet ve Jandarma birimlerimiz tarafından Ensar ve Kadim şehrimiz Kilis’ imizin huzuru ve güvenliği için gerçekleştirdiğimiz operasyonlar aralıksız olarak devam etmektedir. Bu toplantımızda geçtiğimiz 3 aylık dönemde meydana gelen Terörle Mücadele,Göçmen Kaçakçılığı, Uyuşturucuyla Mücadele,Organize Suçlar,Kaçakçılık,Asayiş,Aranan Şahıslara Yönelik Yapılan Faaliyetler,Siber Suçlar,Trafik Olayları,Anız Yakma ve Orman Yangınları konularında bilgilendirmede bulunacağım.
1-Terörle Mücadele faaliyetleri kapsamında;
*17 Olay gerçekleşmiş, bu olaylar sonucu 9 kişi tutuklanmıştır.
*2 kişi hakkında da Adli Kontrol tedbiri uygulanmıştır.
2- Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadelekapsamında;
*5 operasyon gerçekleştirilmiş,
*Operasyonlar sonucu 12organizatör tutuklanmış,
*Yakalanan 3 Kişi hakkında da adli kontrol hükümleri uygulanmış,
*4 Araca el konulmuştur.
*177 düzensiz göçmen operasyonlarda yakalanarak sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edilmiştir.
3-Uyuşturucu ile Mücadele kapsamında yapılan faaliyetlerde;
*182 Operasyon gerçekleştirilmiş,
*Operasyonlar neticesinde 33 Kişi tutuklanmış,
*9 kişi hakkında da adli kontrol uygulanmıştır.
*Yapılan operasyonlarda; 3.362 adet captagon, 806.02 gr esrar, 494,63 gr metamfetamin, 238 kök hint keneviri, 65,97 gram bonzai, 10,86 gram amfetamin,10 gr. Kenevir tohumu,23 adetekstazi ve diğer sentetik hap, 1 adet elektronik hassas terazi ve uyuşturucu madde kullanma aparatları ele geçirilmiştir.
* En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi Kapsamında 2.033 Anne ve Anne adayımıza ulaşılarak bilgilendirme faaliyetlerine devam edilmiştir.
*5 Narkonokta faaliyetimizde 795 kişiye ulaşılarak bilgilendirme yapılmıştır.
4-Organize Suçlar kapsamında yapılan faaliyetlerde;
*4 Operasyon gerçekleştirilmiştir.
*Yapılan operasyonlarda 6 adet tabanca, 280  adet fişek, 2 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet av tüfeği ve tüfeğe ait 15 adet fişek ele geçirilmiştir.
5-Kaçakçılık Suçları kapsamında yapılan faaliyetlerde;
*44 Operasyon gerçekleştirilmiş,
*Yapılan operasyonlarda; 139.220 adet makaron,8.206 paket sigara, 328 lt sahte alkol,141 şişe kaçak alkol, 58 adet elektronik sigara,8 adet motosiklet,5 adet tabanca, 21 adet tabanca fişeği,6 adet cep telefonu ve 5 adet tarihi eserele geçirilmiştir.
6- Asayiş olayları kapsamında yapılan faaliyetlerde;
*Mal Varlığına Yönelik Gerçekleşen 242 olayın %89’u aydınlatılmıştır.
*Kişilere Yönelik Gerçekleşen911 olayın %98,5’i aydınlatılmıştır.
*Millete ve Devlete Karşı Gerçekleşen 34 olayın %98’i aydınlatılmıştır.
*Asayiş suçları kapsamında 3 aylık dönem içerisinde 39 kişi tutuklanmış,
*122 Kişi hakkında Adli Kontrol uygulanmıştır.
*Asayiş Suçları Kapsamında;50 adet av tüfeği, 26adet tabanca, 27 adet kurusıkı tabanca,73adet fişek ve 20 adet kesici delici alet ele geçirilmiştir.
7- Aranan Şahıslara Yönelik Yapılan Faaliyetler
*İfadeye Yönelik Araması Olup Yakalanan Kişi Sayısı: 245
*Adli Para Cezası Olup Yakalanan Kişi Sayısı: 9
*0-5 yıl arası cezası olup Yakalanan Kişi Sayısı: 87
*5-10 yıl arası cezası olup Yakalanan Kişi Sayısı: 21
*10 Yıl ve üzeri cezası olup Yakalanan Kişi Sayısı:15
*TOPLAM Yakalana Kişi Sayısı: 377 dir.
2023 yılının ilk 6 ayı ile kıyaslandığında 2024 yılında yakalama oranımızda %67 lik bir artış meydana gelmiştir.
8-Siber Suçlara Yönelik Yapılan Faaliyetler kapsamında;
*Ekiplerimizce Sosyal Medya Hesapları üzerinden suç unsuru niteliğinde olduğu tespit edilen 29 paylaşım tespit edilerek gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.
9- Trafik Konuları
*3  aylık dönem içerisinde 97.712 araç ve 23.614 motosiklet sorgulanmıştır.
*Meydana gelen 369 trafik kazasında maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybederken, 441 vatandaşımız da yaralanmıştır.
*Trafik kurallarının ihlali dolayısıyla 10.704 adet trafik cezası uygulanmıştır. 
*Trafik eğitimi ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında 1200 vatandaşımıza ulaşılmıştır.
*Kamu kurum ve kuruluşlarımızda görev yapan 637 çalışanımıza Genel Trafik ve Trafik Güvenliği Eğitimi verilmiştir.
*218 Güvenlik Korucumuza Trafik Güvenliği eğitimi verilmiştir.
*Ayrıca 261 vatandaşımıza Güvenli Tarım Güvenli Trafik projesi kapsamında eğitim verilmiştir.
10- Anız yangını olayları 
Bizleri üzen ve içimizi sızlatan bir mesele de Anız Yangınlarıdır.  Anız Yakmak doğal dengeyi bozarak birçok canlının beslenme, barınma ve korunma ortamını da yok eder. 
Anız yangınları sadece tarım arazilerine zarar vermekle kalmıyor, hava kirliliğine de sebep olarak karayolunda görüşün azalmasına ve trafik kazalarına sebep oluyor.
Bu nedenle ANIZ YAKMA, SEBEP OLMA! Diyoruz.
İlimizde 3 aylık dönem içindeAnız Yangını nedeni ile 2872 Sayılı Çevre Kanunu gereğince 9 kişi hakkında toplam 119.073,41 TL İdari Para Cezası uygulanmıştır. (Bilgi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alınmıştır)
11-Orman Yangınları ile mücadele kapsamında;
*İlimizde kırsal alanlarda meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele kapsamında geçtiğimiz 3 aylık dönemde 1 adet il dışı orman yangını olmak üzere toplam 81 adet yangın ihbarına ekiplerimizce müdahale edilmiştir. Çıkış nedeni ihmal, dikkatsizlik, kaza ve nedeni tespit edilemeyen bu yangınların 19’ u orman yangını olup yanan alan toplam 87,044 hektardır.
Resul Osman Yangın Ekip binamız ve Martavan yangın ekip binalarımızda 3 adet arazöz, 1adet su tankı, 4 adet ilk müdahale ekiplerimiz olası yangınlara karşı hazır şekilde bekletilmektedir.
Yangın sezonu boyunca yapılan çalışmalarımız kapsamında;
- 14 orman köyümüzdeki orman köylülerimize, anız yakma diğer orman yangın önleme faaliyetleri ile ilgili eğitim verilmiştir.
-Piknik ve mesire alanlarındaki vatandaşlarımıza, polis ve jandarma kontrol noktasında araçla seyahat eden vatandaşlarımıza orman yangınlarına karşı bilgilendirme yapılarak el broşürü dağıtımı yapılmıştır.
-Orman ve Kırsal alan yangınlarını önleme faaliyetlerine katılmak için, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde görev yapan 286 adet personelimize yangın gönüllü eğitimi verilmiştir.
-23 adet ilk ve orta dereceli okullarımızdaki 530 öğrenciye ormanların önemi, faydaları, korunması orman yangın önleme ve çevre bilincini aşılamak için eğitimler verilmiştir. 
Değerli basın mensupları;
Kilis’ in Huzuru Türkiye’ nin Huzuru diyoruz. İlimizin Asayiş ve Güvenlik faaliyetleri kapsamında kıymetli çalışmalar yürüten Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Jandarma Komutanlığımıza teşekkür ediyorum. İlimizin huzuru ve güvenliği için bizlere destek olan kıymetli Kilisli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.
Halkımıza doğru bilginin aktarımı için, kıymetli zamanınızı ayırdığınız için siz değerli basın mensuplarımıza da teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum"  dedi.
Haber: Mehmet Reyhanlı 
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ