YEREL

Kilis Valisi Tahir Şahin "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı kutlu olsun"

Kilis Valisi Tahir Şahin 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının açılışı ile ilgili olarak bir kutlama mesajı yayınladı.

Kilis Valisi Tahir Şahin "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı kutlu olsun"
08-09-2024 15:00
08-09-2024 15:04
Google News
Kilis Valisi Tahir Şahin yayınladığı mesajda;
"Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle 2024-2025 eğitim öğretim yılına erişmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiamıza, öğrencilerimize ve kıymetli ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.
Bireylerin yaşadığı topluma uyum sağlaması, kişilik kazanması, iyi bir insan ve vatandaş olması ancak nitelikli bir eğitim vasıtasıyla gerçekleşir. Eğitim ve öğretimdeki her olumlu gelişme bir milletin varlığının devamlılığı, kalkınması, güçlenmesi ve müreffeh yarınlara ulaşmasında hayati öneme sahiptir.
Milletimizin köklü tarihini, kültürünü, değerlerini, geçmişten gelen birikimini merkeze alan bir bakış açısıyla hazırlanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ‘’, uluslararası standartlar gözetilerek günümüz dünyasının ileri bilim ve teknolojiye duyduğu ihtiyacı karşılama amacı taşımaktadır. 
Yeni müfredatımızla öğrencilerimizin millî, manevi ve insani değerler istikametinde okuyan düşünen araştıran sorgulayan dikkat ve farkındalığı gelişmiş, eleştirel bakabilen, çözüm odaklı, sorumluluk sahibi, yetkin şahsiyetler olarak yetiştirilmesi hedeflenmiştir.
İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için eğitimli ve nitelikli insan gücünün önemi daha da artmış, eğitim her zamankinden daha fazla anlam ve önem kazanmıştır. Bu doğrultuda mesleki eğitimin iş gücü piyasası ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde güçlendirilmesi, Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve sosyal refahının yükselmesi açısından büyük önem arz etmektedir.
Mesleki eğitimde öğrenim görecek gençlere ikiz dönüşüm ve 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılarak istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve stratejik insan kaynakları planlaması çalışmalarının yapılması öncelikli hedeflerimizdendir.
Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer, eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğu ilim, irfan yuvası olan okullarımızda geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi; evrensel, milli ve manevi değerlere bağlı, teknoloji ve bilimsel gelişmelere ayak uydurabilen, topluma ve çevreye duyarlı, sorumluluk alabilen, analiz yapabilen, çevresiyle sevgi ve saygı temeline dayalı ilişkiler kurabilen sosyal bireyler olarak yetiştirmek en büyük gayemizdir.
Değerli Öğretmenlerimiz;
Dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundasınız. Eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak adına fedakârca çalışacağınıza olan güvenimiz tamdır. Şüphe yoktur ki yeni nesil sizlerin elinde şekillenecek, geleceğimizin teminatı gençlerimiz sizlerin eseri olacaktır.
Değerli Veliler,
Sizlerin eğitim sürecine aktif katılımı, öğrencilerin akademik başarısını gerçekleştirebilmek için okuldaki öğrenimi tamamlayıcı ve destekleyici olması açısından çok kıymetlidir.Okul aile işbirliği sürecinin her aşamasında yer almak ve okul etkinliklerine katılmak hem okulun amaçlarına ulaşmasını hem de öğrenci davranışlarında olumlu yönde değişiklik meydana getirilmesini sağlayacaktır.
Sevgili Öğrenciler,
Gelişen dünyanın gereklerini bünyesinde barındıran eğitim yuvalarınızda Ülkemizin ve Milletimizin ufuklarını aydınlatan birer güneş olarak doğacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ ni bugün bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere taşımak için çaba sarf edeceksiniz. En büyük dostunuzun güzel ahlak ve bilgi, en büyük düşmanınızın da tembellik ve cehalet olduğunu asla unutmamalısınız. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.
Bu vesileyle, eğitim camiamızın her kademesinde sabır ve azim ile çalışan kadrolarımıza şükranlarımı sunuyor, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize başarılar getirmesini temenni ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.
HABER MERKEZİ 
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ